”Hur ska man tolka Åke?”

TRAV

Mejl till Micke Nybrink

Varje vecka får Sportbladets Micke Nybrink mejl från er läsare.

Här publicerar vi några.

”Efterhandsreferat?”

Hej Micke

Jag har läst dina kommentarer om att ni refererar loppen live. Jag köper dig. Jag litar fullt ut på dig. Helt ärligt.

Men en fundering på vinnare plus övriga kvällar? (Dvs, måndag, tisdag, torsdag och fredag)

Jag funderar på om inte dessa klipps lite klantigt ibland eller har jag fel? (Jag tror att folk som skriver om detta tjatande inte alltid menar onsdagar och lördagar.)

Te.x igår ca 400 kvar säger Skoglund vad banrekordet för ston på Mantorp när Trophy Stand har öppnat riktigt hårt.

Vet inte men känns som att det är påläst i efterhand? Här tror jag nästan på efterhands referat eller räknar man med ett banrekord i mitten av oktober så att man är så påläst? Vad tror du?

Sedan en annan sak desa dagar är att om en kusk vinner 2 st lopp är det ofta ingen intervju inklippt efter första segern. Men ofta efter andra.

Detta är ju den som klipper ihop som sköter? Jag tycker att det varit så ett ex antal ggr. Så vinner Goop avd 2 hoppas jag att han inte skall bli intervjuad för då "ökar" chanserna att han vinner ytterligare lopp. Vinner han dessutom 2 och ej blir intervjuad ökar chansen drastigt att han vinner ytterligare...Vad tror du?

Sedan har jag en liten sak du skall ta med dig till inför vinnare. Ibland visar TV4 en häst som gjort något bra men man märker inte alltid ut vilken häst ni pratar om. Detta måste bli bättre. (funkar ibland men inte alltid). Vanligt folk vill veta vem ni menar...

Nya vinnare...

”Öppet spår – uselt”

Micke.

Hur uselt är det med "öppet spår". Förr var det svårt att analysera hur loppen blev körda, nu är det omöjligt.

Nu vinner "tredje inner" och andra "smygkörda" vilket gör det hasardliknande att lira.

Nu går jag över till roulett, det är lika turbetonat............

Mats R Hansson

”Trött på galopp”

Tjena Micke. Är det bara jag som är jäkligt trött på att ATG kör galopp på V-65? Det är ju lika upphetsande som en IKEA-soffa! Nä, tillbaka med travet alla dar. Huruvida open stretch är kul eller inte så beror det väl på om man läst loppet rätt, eller? Har man analyserat att Torbjörn Palema ska dunka via rygg ledarn så är det lysande med open stretch. Har man läst av fel så vill man helst att den delen ska mineras.

Att hitta av vilka hästar som kan dra fördel av open stretch är inte så svårt, men att hitta spikarna blir knepigare. Men kanske ännu roligare. (om man läst rätt)

Med vänlig hälsning / Åke

”Hur ska man tolka Åke?”

Hej,

Jag undrar hur du ställer dig till följande:

I fredagens kuskintervjuer säger Åke om Torvald så här:

"7 Torvald Palema (Åke Svanstedt) har gått bra. Även om det bara är Arras som är snabb ut invändigt kommer jag inte att köra något från start. Chanserna är svåra att bedöma för mig men hästen känns ändå som han ska, säger Åke."

I segerintervjun, ja där säger han precis som du skrev. Att taktiken var klar osv...

När ändrade han sig från att inte köra från start till att uppenbarligen köra som fan från start för att få rygg på Arras?

Hur skall man tolka "att inte köra något från start"?

Inte kan väl det betyda att "köra för att få rygg på ledaren."

Då tycker väl jag att man kör men med intentionen att inte trycka sig till spets. Men kör till gör man väl ändå??

/Micke

”Tillräckligt svårt med trav”

Är så less på det här med open stretch, som om det inte är tillräckligt svårt med trav så ska man ha ytterligare faktorer att ta hänsyn till,fan man kan ju lika gärna spela på lotto snart för travet håller ju på att utvecklas till ett rent slumpspel.

Tommy