Trav

Följ hästarna i Gerts RIX-allvenskan

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Tränarna bloggar om sin häst

Nu sätter Gert Fylkings RIXallvenskan på gång på allvar. Under måndagen startar den första häste, Daisy Gill.
Nu sätter Gert Fylkings RIXallvenskan på gång på allvar. Under måndagen startar den första häste, Daisy Gill.

Nu sätter RIXallvenskan igång på allvar.

På måndag jagar Gästriklands Rix-häst Daisy Gil sin första seger.

Inom två veckor är det premiär för den nya hemsidan där varje tränare ska blogga.

Hela 1 047 bidrag kom in till RIXallvenskans dresstävling. Nu har 16 dressar valts ut och det är fullt upp med ett hinna sy upp alla i tid. Redan på måndag startar Gästriklands häst Daisy Gil i Rättvik.

– Jag hoppas att dressen ska hinna bli klar. Jag pratade med tränaren och kusken Erik Lindegren i dag och han verkar nöjd med hur hans dress ser ut. Det har varit ett enormt intresse från allmänheten säger Markus Myron som är projektledare för RIXallsvenskan.

Om två veckor ska även den nya hemsidan för RIXallsvenskan vara klar där alla 16 tränare ska blogga. Delägare och andra intresserade kan följa hästens träning och framgång.

– Det kommer att bli en blogg där alla skriver, men vill man kan man dela upp den och bara följa en tränare, säger Markus Myron.

Under tiden fortsätter varje hemmabana med kick-off. Under torsdagen är det daggs för Norrbotnia i Boden. På fredag träffas delägarna i Dalarna, Kalmar/Gotland och Västernorrland. Lördag den 28 februari träffas Stall RIX FM Göteborg och den första mars är det dags för Hälsingland och Hagmyren.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!