”Han är så ärlig”

TRAV

Daniel Redén hyllar sin häst efter V64-segern

Daniel Redén tränar en riktigt bra häst i Q.Forty Five.

I V64-avslutningen svarade han för en strålande insats.

Trots en tung resa plockade han ner ledande Start Brodde.

– Han är så ärlig och det är en ruskigt bra häst, berömde Redén.

Amatören Daniel Redén, 29, tränar 50-talet hästar för stall Zet (Bengt Ågerup). I Q.Forty Five har han onekligen en reklampelare. Den nyblivne V75-vinnaren var tredjehandsfavorit i V64-6. Han fick ett tungt lopp utvändigt om den ledande Start Brodde. Men trots det gick Q.Forty Five i närkamp över upploppet och kopplade greppet. Start Brodde försökte kontra den sista biten och det blev stenhårt i mål. Q.Forty Five hade nosen först och svarade för en strålande insats.

– Fan, vad fin han var, sa Daniel Redén i vinnarcirkeln efteråt.

– Han är så ärlig och den snabbaste häst jag har kört. Idag gick han också barfota runt om och det fungerade bra. Så blir det även i nästa start som är V75-finalerna. Men då kör vi ett snällare lopp. Han har väldigt hög kapacitet och hade varit en elithäst om han inte haft halsproblem tidigare.

Bamse snabbast på 1.11,9

Snabbaste vinnaren denna onsdagskväll på Solvalla var Bamse Gema. Femåringen dundrade runt på tiden 1.11,9 och var smått överlägsen. Den Christer Nyström-tränade hästen tog ledningen och drog hårt loppet igenom. Över upploppet var det rena defileringen och Örjan Kihlström kunde finåka till en imponerande seger.

– Han kändes fantastiskt fin och hade krafter kvar. Det kändes som att han bara joggade in i mål, sa Örjan Kihlström om den storvuxne hästen.

– Han har tidigare legat på mycket i loppen och gör så fortfarande litegrann. Men nu är det mer spänst i honom och då orkar han också mer.

Grusspecialisten Kent

Förre tennisstjärnan Kent Carlsson har ägt och äger en hel del hästar. Nu är han delägare och uppfödare till Hobbe Skift som vann V64-4. Den här fyraåringen ser ut att ha bra kapacitet, men har också en speciell stil i travet. Nu var han riktigt bra då Per Lennartsson styrde fram utvändigt om ledaren mitt i loppet. Hobbe Skift såg riktigt stark ut och krossade tidigt ledaren. Han höll sedan säkert undan i sin speciella stil före X.X.L.Viking.

– Han var fantastiskt bra idag men det finns mycket att slipa på balansen, kommenterade tränaren Per Lennartsson.

Michael Carlsson, Kanal 75