Här är hästarna i Stosprintern 2009

TRAV

Expertern rankar och sätter plus

Trav365:s Rickard Hansson rankar hästarna i årets upplaga av Stosprintern.

1 Fancy Vacation - Johan Untersteiner

Betyg:

Kommentar: Amerikaimport som det äntligen fick till det i försöket. Hade innan det inte imponerat, men förhoppningsvis har det lossnat på allvar nu, och då kan hon vara en rysare.

2 I'm A Billion Face - Lutfi Kolgjini

Betyg:

Kommentar: En av Luddes alla duktiga "Face"-hästar. Vann sin debut - men gick sedan segerlös genom 20 lopp innan det var dags att segerdefilera igen. Försöket skrällvann hon sitt försök på ett väldigt bra sätt. Knapp favorit.

3 Innocent Face - Johnny Takter

Betyg:

Kommentar: Tvåa bakom I'm A Billion Face i försöket. Har strulat till det väldigt mycket för sig innan dit. Verkar vara på bättringsvägen igen. Ifjol var hon tvåa i E3 - två gånger, så fart för att segerstrida har hon utan tvekan.

4 Queen of Rock - Stefan Söderkvist

Betyg:

Kommentar: Debuterade i Jan Hellstedts regi senast - mannen bakom fjolårsvinnaren Viol Hornline - och var då överraskande tvåa. Har formtoppats på samma sätt som Viol Hornline gjordes ifjol, men det ska inte kunna räcka hela vägen igen.

5 Prada Hall - Örjan Kihlström

Betyg:

Kommentar: Amerikaimport som stallet lät väldigt nöjda med inför försökstarten. Då spurtade hon vasst till andraplatsen från köposition. Hon har hittills inte segrat på svensk mark - men med lite finess över styrningen kan det vara dags den här gången.

6 I'm A Beauty Face - Jörgen Sjunnesson

Betyg:

Kommentar: Har varit en besvikelse i år. Vek ner sig från ledningen i försöket. Fjolårets toppsäsong har hon inte följt upp på ett bra sätt. Får främst sikta in sig på en hygglig peng.

7 Bring Me Luck U.S. - Stefan Persson

Betyg:

Kommentar: Vek förvånande nog ner sig i försöket. Har inte varit som bäst i år - men när han ryckte skorna för två starter sedan smällde det bara till. Troligtvis samma balans den här gången - då kan hon återigen visa sig vara bäst.

8 Lily Kronos - Erik Adielsson

Betyg:

Kommentar: Avslutade fjolårssäsongen med vinst i Big Noon Pokalen. I år har hon inte fungerat lika bra. Hon tappade travet fullständigt i både försök och final av Drottnings Silvias Pokal och imponerade inte i försöket hit. Får jaga en slant.

9 Luisiana Tab - Carl-Erik Lindblom

Betyg:

Kommentar: Tävlade barfota runt om för första gången på länge i försöket vilket gav den där lilla extra effekten som kretsen kring henne hade önskat. Det lär bli bra körning från start och hon lär hamna långt bak invändigt. Kan spurta till sig en plats med lite klaff.

10 La Bella Vita - Fredrik B Larsson

Betyg:

Kommentar: Har det strulat mycket för på slutet. Senas visade hon sig från sin bästa sida vilket innebar en plats här i finalen. Men mer än så få hon inte med sig - motståndet är helt enkelt för tufft.