Mejla

Micke Nybrink

Nybrink: ”En förlust finns inte på kartan”

Experten synar jackpottomgången – lopp för lopp • Systemförslaget

Micke Nybrink spikar Conrad Lugauer och Harran Boko i V75–1.

Foto: KANAL75

TRAV

Varför inte ta den gamla goda vägen ur V75-gåtan?

Det är jackpott, vi kan historiken och det är onödigt att röra till det.

Mina vinnare leder runt om.

Den ene siktar på Derbyt, den andra följer bilen.

Vi är på banan där i stort sett ­alla V75-lopp vinns av ledaren. Jag vet att det är sagt och visst friserar jag verkligheten en smula, för att stödja mitt påstående. Hur som helst, ­Jägersro i mitten av april är fel ställe för hästar som siktar på att blåsa ner allt från köplats sista rundan.

Nerförsbacke på upploppet? Nej, vad jag förstått har det med doseringen att göra, att den nästan är obefintlig ut ur sista kurvan och att de som kommer farande i spåren skickas vidare i tangentens längdriktning. De får inte med sig farten in på upploppet. Så spets vinner, hela tiden.

Låt inte namnet lura er

V75-1: Harran Boko är grovt höftat Sveriges mest talangfulla fyraåring och kommer från nylig V86-vinst med 40 meter.

Lugauers löfte har hemmaplan, spår två bakom bilen och visade ryslig startsnabbhet senast. Förlust finns inte på kartan. Motståndet? Inte ens medium.

V75-2: Milady Amok var oerhört bra senast. Tror jag. Eller så var de andra dåliga? Hon glänste i alla fall och kan vinna igen.

Kusken har kört många lopp i Finland så låt inte namnet Henna Halme lura er. Hon kan. Men jag vill ändå lansera Lesperanza som drag. Det här är ett av Tysklands bästa femåriga ston. Vi såg henne i vintras när hon långspurtade som trea i ett V75-lopp som vanns av Dorinda. Comebacken senast var positiv, rubbet sparat i tredje inner. Ta med henne – tidigt.

V75-3: Dante Boko mot Day or Night In. Kolgjini säger att Dante omöjligt kan kännas bättre i jobben och Sweden Cup-vinnaren (2016) tar ledningen. Day or Night In är en härlig bumling och jag anar att han är med i Elitloppet i år. Två streck.

Kom ihåg var loppet körs

V75-4: Sa jag att vi är på Jägersro? Där alla lopp vinns av... Att Love No Limit tar ledningen står i 1,08. Hon är hög­explosiv den första ­biten och Veijo Heiskanen är som en klocka på att skicka iväg dem bakom bilen.

Titta på Love No ­Limits senaste start – hon försvinner till överlägsen vinst – och ­inse att det är 1 640 meter nu. Ja, jag begriper att hon inte tar tre smällar och vinner ändå. Men kom ihåg var loppet körs.

V75-5: Aileron och Kung Edward gör upp om ledningen och det är inte fel att tro på någon av dem.

Juan måste fram och se till att de inte får fuska bort loppet. Bakom ser jag Dizzy River smyga och med klaff kan han slå till.

Super War Horse från rygg ­ledaren? Ja, jag gillar honom.

V75-6: Rajesh Face mot resten. Så är det alltid när han är med. Rajesh är hemsk att möta men också svår att spika. Man vet aldrig om han planerar att uppföra sig.

Om Kolgjinis rovdjur står på ­benen kan vi förvänta oss blodutgjutelse, då får ledaren otrevligt besök. Coktail Fortuna då? Såg ni honom senast?

Om inte, gör det nu.

V75-7: 23 vinster på 25 starter. Bandit Brick är en celebritet i Danmark men gör första starten i Sverige. Han är förstås bra men jag säger syn och garderar. Shorthanded Jag var sjuk senast – årsdebuten näst senast var briljant.

Helgens tips

1. 5 Lesperanza (Jägersro, V75-2)

Bra häst. Fast i comebacken. Givet skrällbud.

2. 3 Love No Limit (Jägersro, V75-4)

Flyger till ledningen. 1 640. Borde hålla undan.

3. 11 Earn n’Burn (Jägersro, V75-7)

Strålande form. Inlåst senast. Värd varning.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2 Harran Boko (8-7)

V75-2: 5, 1, 3, 12, 14, 9, 2, 8 (6-11)

V75-3: 6, 2 (1-3)

V75-4: 3 Love No Limit (7-5)

V75-5: 2, 6, 3, 9, 12, 1 (8-7)

V75-6: 8, 10, 2, 1, 5, 4 (7-6)

V75-7: 4, 5, 3, 11 (2-7)

2 304 rader/1 152 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Han är bara bäst i det här loppet”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75

V75-tips