Ågren: ”Jag gör inte det här för pengarna”

Lennart Ågren tog storslam på Åby

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Lennart Ågren efter Elitloppssegern med Magic Tonight
Foto: TR Media
Lennart Ågren efter Elitloppssegern med Magic Tonight

TRAV

Svenske miljardären och storhästägaren Lennart Ågren tog storslam i lördags.

Ågrens stjärnhästar Dibaba och Perfect Spirit vann Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal på Åby.

Hästarna sprang in två miljoner kronor – inom loppet av ett par timmar.

– Det var en av de bästa dagarna på mycket länge, säger Lennart Ågren.

Det var stor travfest på Åby i Mölndal utanför Göteborg i lördags.

Det kördes högklassiga travtävlingar dagen igenom – med pokalloppen Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal som höjdpunkterna, där vinnaren i vardera lopp kammade hem en miljon kronor.

Fyraårige stoet Dibaba, tränad av Roger Walmann, tog hem Drottning Silvias Pokal och fyraårige hingsten Perfect Spirit, tränad av Daniel Redén, tog hem Konung Gustaf V:s Pokal.

Bägge dessa hästar ägs av svenske miljardären och storhästägaren Lennart Ågren, som är mannen bakom Svea Ekonomi.

”En av de bästa dagarna”

– Det var jättebra och jättekul så klart. Det var en av de bästa dagarna på mycket länge, det har varit några motgångar och besvikelser och att få vinna två sådana fina lopp samma tävlingsdag är så klart jättekul, säger Lennart Ågren och fortsätter:

– Det är kul att se att de här fyraåringarna har lite potential bägge två, det är ju det som är det roligaste, för det är ju en förväntningsbusiness det här.

Efter de båda storsegrarna i lördags så är det många inom trav-Sverige som gläds med Lennart Ågren, och unnar honom de här storsegrarna, eftersom han satsar och har satsat så mycket på svensk travsport genom åren.

– Det är jättekul att det är så, jag har också sett att många tycker så, och det är så klart kul. Det skulle ju kunna vara så att den svenska avundsjukan kliver in vid sådana här tillfällen, men den känner jag inte och den har jag aldrig känt. Det är väl jag själv som ibland kan känna att det är lite orättvist, men tycker också att det var välförtjänt det här, som många andra.

”Gör det inte för pengarna”

Storhästägaren Lennart Ågren har vunnit det mesta som går att vinna inom svensk travsport, och just Perfect Spirit vann ju bland annat Hambletonian i USA i fjol, världens största unghästlopp.

– Jag gör det här för att jag gillar djuren, och det hoppas jag att alla begriper, jag gör inte det här för pengarna, säger han.

Ågren har hunnit landat efter helgens dubbla storsegrar, och har precis klivit ur ett lunchmöte när Trav365 når honom.

– Nu har jag hunnit svara på alla grattishälsningar som har kommit in och nu lämnar vi lördagen bakom oss, det var jättebra och det var jättekul, men nu blickar vi framåt, säger Lennart Ågren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!