Efter miljonsuccén i Paris: ”Är skitnöjd”

Foto: Lars Jakobsson, Kanal75
Propulsion blev trea i Prix d’Amérique och drog in drygt 1,3 miljoner kronor. Totalt har Stall Zets hästar dragit in 4,1 miljoner i Frankrike i vinter.
TRAV

Över fyra miljoner inkört och Propulsions tredjeplatser i Prix d’Amérique och Prix de France som de största framgångarna.

Så kan Daniel Redén och Stall Zet summera vintermeetinget i Paris.

– Nu är jag skitnöjd! säger tränaren.

Bara Call Me Keeper, In Toto Sund och Trinity Zet är kvar i Frankrike, där den förstnämnda ska starta i söndagens storlopp, Prix de Paris.

– Han har riktigt bra form och kan knipa en bra peng där, säger Redén.

”Haft stolpe ut”

De övriga hästarna från Stall Zet har fått åka hem till gården utanför Enköping - för att ladda upp för den skandinaviska storsäsongen.

Totalt har Redéns hästar sprungit in drygt fyra miljoner kronor från mitten av december till nu under vintermeetinget i Paris.

Största framgångarna: Propulsions tredjeplatser i Prix d’Amérique och Prix de France.

– Det är klart att det tickat in bra med pengar, men vi har haft lite stolpe ut. Men sådär är det med horse racing, det gäller att det klaffar och det är svårt i den här branschen. Det är många bitar som måste falla på plats för att det ska gå väldigt bra, säger tränaren.

– Det är över på så kort tid, inför Prix d’Amérique till exempel så lägger man upp en plan i flera månader, så tar det slut på tre minuter. Det är klart att det blir tomt direkt efter ett sånt race, man vet inte vad man ska tycka och tänka.

”Det är bland det bäst jag vet”

Men med facit på hand är Redén på det klara med vad han tycker - och tänker:

– Nu är jag skitnöjd! Jag är jättenöjd med Propulsions tredjeplatser. Man är max 1,5 längd från två segrar. Han är med dom absolut bästa och han tillhör de bästa i världen, men det är klart att man vill vinna! 

Åker du till Frankrike nästa vinter igen?

– Jao, det gör jag väl antagligen, det är ju där de stora loppen är. Får försöka sikta mot det, säger Daniel och fortsätter:

– Jag är nöjd med vintern och nu blickar vi framåt. Jag sa det i morse att fan vad jag längtar till en sommarkväll i Bollnäs eller Gävle, fint väder och kanske någon ostartad treåring. Det är bland det bästa jag vet. Nu måste jag se den biten, det var ju därför man började med trav, det får man aldrig glömma. Man får inte släppa tjusningen med det här. Prix d’Amérique och såna lopp är ju såna lopp man jobbar för att få vara med i, men det var ju något som gjorde att jag började med trav och de var de här sommarkvällarna.

Stjärnan har fått semester

Efter tredjeplatserna i Paris har Propulsion fått semester. Sin första i regi Daniel Redén.

– Han var lite sliten efter PdA och fick ont i ryggen. i tog en osteopat på honom och tyckte det såg bra ut, men han såg inte som bäst ut i Prix de France. Nu får han tre veckor helt off, han ska inte göra något, bara njuta och vara häst, så får vi se om han kommer tillbaka. Eller det vet jag att han kommer göra.

Är det Elitloppet som är hans stora mål?

– Det hoppas vi och tror!

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Paris