Så ska Brynäs vinna 70 miljoner på V75

Foto: Jagar seger i rinken – och på travbanan Brynäs möter Timrå i Elitserien. Några timmar innan nedsläpp hoppas laget på miljonvinst på V75.
TRAV

På lördag kväll jagar Brynäs tre poäng borta mot Timrå i Elitserien.

Några timmar innan matchen är det folkkära laget från Gävle ute på annan jakt.

Den efter 70 miljoner kronor på V75.

– Travsnacket går i laget, det är rätt många som spelar, säger den travtokige materialförvaltaren Mattias Pettersson.

Det råder jackpott-hysteri i Sverige inför lördagens V75-omgång. 70 miljoner kronor ligger i potten när tävlingarna avgörs på Gävles travbana. Bara några hundra meter från travbanan ligger Läkerol Arena där stadens folkkära hockeylag, Brynäs IF, spelar sina hemmamatcher. I laget finns det flera spelare som är väldigt travintresserade och många av dem besöker stadens travbana när möjlighet ges.

– Vi har ett lite samarbete med Gävletravet och vi brukar vara där lite då och då. Nu krockar det tyvärr med en bortamatch, men förra gången som banan arrangerade V75-tävlingar så var Jakob Silfverberg med och körde i tandemsulky mot Jessica Almenäs och Tomas Brolin, berättar materialförvaltaren i Brynäs, Mattias Pettersson.

Stort intresse

Trav och ishockey brukar gå hand i hand och flera stora profiler inom idrotten, bland andra Peter Forsberg och Mats Sundin, har ett stort travintresse. I Brynäs är det likadant.

– Travsnacket går i laget. Främst mellan oss materialförvaltare, men det rätt många som spelar. Andreas Dackell, Jesper Ollas och Daniel Widing är några av dem, förklarar Pettersson som har ett stort intresse för travet.

– Vi brukar inte göra något system hela laget, men det blir lite smågrupper som gör olika system. Hälften av spelarna i laget är med ungefär. Micke Lind, som spelade i Brynäs tidigare, har en spelbutik i stan. Det är många som är med på hans andelssytem, fortsätter Pettersson.

”Köper häst för pengarna”

På lördag spelar Brynäs borta mot Timrå på kvällen. Men några timmar innan matchen avgörs V75 på hemmabanan i Gävle. Nu siktar laget på att vinna drömvinsten innan nedsläpp i Sundsvall. Hela laget med materialförvaltaren Mattias Pettersson och stjärnforwarden Daniel Widing i spetsen har komponerat en V75-rad.

– Det här systemet ger nog inte 70 miljoner, men vi hoppas på någon vinst.

Vad gör ni om ni vinner miljoner?

– He he, det vet jag inte, men vi hittar nog på något sätt att göra av med dem. Vi kanske köper en häst, säger Mattias Pettersson.