Edlunds uppmaning till Elitloppets chefer

TRAV

41 dagar till Elitloppet – ingen häst inbjuden.

Då har TV4-profilen Johan Edlund en uppmaning till Solvallas chef.

”Dags att höja temperaturen, Tore Fyrand”, skriver Edlund på twitter.

I lördags avgjordes Olympiatravet på Åbytravet inför storpublik och nu börjar alla blickar riktas mot Elitloppet som avgörs om 41 dagar. Snacket börjar nu gå bland travfantasterna och alla är nyfikna vilka Tore Fyrand och hans kollegor kommer bjuda in till storloppet som avgörs sista söndagen i maj med tre miljoner kronor i förstapris.

Edlund: Höj temperaturen

Förra året var Fyrand mycket sen med inbjudningarna – vilket skapade irritation bland travfansen. I år ser det ut att bli samma sak igen. Inte en enda häst är inbjuden till Elitloppet och nu vill TV4-profilen Johan Edlund att Solvalla börjar hetta upp loppet.

”Nån som hört nåt om Elitloppet? Nä, just det. Dags att höja temperaturen, Tore Fyrand och Solvalla”, skriver Edlund på sin twitter.

Tore Fyrand berättar för Trav365 att inbjudningarna snart drar igång.

– Det är bra att han tar upp temat. Det sker mycket i travvärlden nu under påsk och det var fin travsport i lördags då Brioni vann Olympiatravet. Det är mycket bra när det skrivs om Elitloppet och allt som har intresse är bra för oss men jag har hela tiden hävdat att man inte ska ta ut hästar för tidigt. Form är färskvara, säger Fyrand som utlovar att inbjudningarna snart drar igång.

– Ganska raskt efter påsk kommer vi bjuda in hästar. Vi följer både hästar i Europa, Kanada och USA. En vecka efter påsk vill vi bjuda in hästar.

Hur ser läget ut? Har ni några hästar ”klara”?

 – Arch Madness har startat upp bra i USA, han är intressant och sen följer vi någon i Kanada. I Frankrike är det spännande att se om Oyonnax kan visa något, de har visat intresse för att komma. Rapide Lebel kommer men vi vill först se att han är i ordning. Han startar troligtvis i månadsskiftet och sen går han till Bjerke om allt är bra och sedan Elitloppet. Lisa America ska snart ut i ett nytt lopp och Beanie M.M. ska jag se på lördag på Bjerke i Norge. Sen blir det intressant att se hur Wellino Boko tålde loppet i lördags, han gick i mål med krafter kvar sa Adielsson. Det är många kandidater och det rör på sig.

Brioni då, han måste väl vara given i Elitloppet?

– Det ser ut som att han lagt i en växel till så han är absolut en av de som är högaktuella, säger Tore Fyrand till Trav365.