Här är travets nya dokusåpa

TRAV

Hon är känd som nattklubbschef och bloggare.

Nu blir Stureplansprofilen Anna Hibbs hästskötare i travets nya dokusåpa.

– Vi vill flörta med nya människor som kan tycka att travet är roligt, säger Niclas Andersson på produktionsbolaget Kanal 75.

Foto: Anna Hibbs testar på livet som hästskötare i en nya serien ”Stureplan – Solvalla”.

På torsdag är det premiär för Kanal 75:s nya serie Stureplan – Solvalla här på Trav365. Men redan nu kan du se ett klipp från det nya programmet där nattklubbschefen och bloggaren Anna Hibbs, 25, lämnar utelivet på Stureplan i Stockholm och flyttar till proffstränaren Claes Sjöströms gård i Gottröra utanför Rimbo.

Hibbs och Sjöström

Där får hon testa på livet som hästskötare med jobb i stallet och på travbanan.

– Det här är två personer som är kända i sina världar, men inte vet något om den andres värld och så ska vi korsbefrukta deras liv. Den ena är Claes Sjöström, en etablerad travtränare och kusk och på den andra planhalvan har vi Anna Hibbs som är en stor profil på Stureplan, nattklubbschef och bloggerska. Vi försöker få deras liv att mötas, säger Niclas Andersson på Kanal 75.

Vill flörta

Med det nya programmet hoppas Kanal 75 på att kunna locka nya människor till sporten.

– Om man tittar på det totala utbudet av travprogram så är vi bra på de spelare som är kunniga och insatta. Vi har varit mindre bra att göra program för dem som är halvintresserade och som kan bli mer intresserade. Vi har genom åren försökt göra några program, det mest kända var med Sven Melander och Benny Haag för några år sedan. Det var ett brett och uppskattat program för dem som inte var så insatta. Vi ska försöka hitta fler program med glatt humör och där vi inte är gravallvarliga. Vi vill flörta med nya människor som kan tycka att travet är roligt, säger han.

14 avsnitt

Dessutom vill man satsa mer på webb-tv.

– Tv-tittandet har förändrats mycket genom åren och många tittar på tv på annan plats än den traditionella burken. Framförallt ser man mycket på nätet och vi sänder mycket på nätet och då är det tv-program. Vi vill utveckla speciella webb-tv format som är gjorda för att passa i den miljön. Det här är ett försök, programmet är anpassat för den typen av människor som kollar mest på webb-tv och längden är gjord för webben, säger Niclas Andersson.

I 14 avsnitt de kommande veckorna kommer du kunna se ”Stureplan – Solvalla” med Anna Hibbs och Claes Sjöström på Trav365.