Stig H: Jag tror att Maharajah vinner

Foto: Stig H Johansson.
TRAV

Efter svåra skadeproblem och lång vila.

Nu är stjärnhästen Teaser Elegance tillbaka på banan.

– Han känns jättefin men han har ingen vinstchans mot det här gänget. Jag är nöjd om han ser fin ut, säger Stig H Johansson.

Nioårige Teaser Elegance drog fram som en virvelvind på landets travbanor för lite mer än ett år sedan. Hästen, som då tränades och kördes av Åke Svanstedt, tog hem flera V75-lopp och visade upp en fantastisk speed flera gånger.

Men när hästen skulle ha startat i Åby Stora Pris i september förra året skadade han sig ett gaffelband och tvingades till lång vila.

Hästen skickades till Stig H Johansson som tagit det lugnt med hästen efter skadan. Hästen har varit hos kallblodsexperten Jan-Olov Persson där han tränat simning och gått för lite tyngre vagn.

”Kändes jättefin”

Nu, över ett år efter senaste starten, är Teaser Elegance tillbaka och startar i kväll på Solvalla i V64-3 mot superhästarna Iceland och Maharajah. Teaser Elegance inleder från spår ett bakom startbilen och Stig H är mycket nöjd med sin häst i träningen.

– Han har inte tränat något hårt alls, det snabbaste han gått är i kvalet och han kändes jättefin då. Det är en fin häst men han har ett framben som är på gränsen. Det har varit några smällar i det benet och det är ingen garanti att det kommer hålla. Han var skadad när han kom till oss men han har inte gått sönder hos mig. Men vi har inte ansträngt honom heller, säger Stig H.

Vad vill du se av honom i kväll?

– Att han tar sig runt och tål loppet, det är den förväntning och förhoppning jag har. Vi sträcker oss inte längre och han har ingen vinstchans mot det här gänget. Han har visat att han kan springa men jag är nöjd om han klarar av loppet utan att få känning i benet.

Vem tror du vinner?

– Jag tror Maharajah vinner. Det är två kanonhästar men jag tror Maharajah är lite tuffare, sen vet man inte hur formen är, säger Stig H Johansson till Trav365.