”Sajten blev överbelastad”

TRAV

Spelbolaget om premiären av DD-mästaren

Premiären av DD-mästaren slutade med kaos.

Spelarna kunde inte lägga sina spel och sidan tog lång tid att ladda.

– Det är beklagligt, säger Jörgen Utgren, projektledare på ATG.

Under måndagen var det premiär för ATG:s nya satsning DD-mästaren där spelare ska tävla om vem som är bäst på att spela dagens dubbel.

Premiären gick dock inte riktigt som spelbolaget tänkt sig då sajten ddmastaren.se inte klarade av alla besökare. Flera av kunderna som loggade in kunde inte spela och missade den första tävlingsdagen.

– Vi har hittat ett preliminärt problem. Den stora överraskningen var att det var extremt många besökare inne. 30 000 personer var inne och spelade. Det var mer än vi trodde, så sajten blev överbelastad. Egentligen ska sajten inte bli det, berättar Jörgen Utgren.

Nu jobbar ATG med att åtgärda felet.

Efter gårdagens kaos har nu ATG bestämt att man förlänger spelperioden med en dag. Det innebär att DD-mästaren pågår till den 23 maj. Skulle det efter tävlingens slut visa sig att det bland de fem finalisterna finns någon som ökade på sitt DD-Mästarkonto den 3 maj utökas finalfältet med motsvarande antal. Detta innebär att finalfältet som högst innehåller tio deltagare och att de som inte kunde spela den 3 maj fortfarande har samma chans att gå till final.