STJÄRNDUELLEN

TRAV

Nybrink sätter plus på de båda Elitloppskuskarna

Foto: Björn Goop och Erik Adielsson.

Björn Goop och Erik Adielsson är svenskt trav största unga stjärnor.

De har på förhand aldrig haft så stora chanser i Elitloppet.

Björn Goop bakom hockeyhästen Quarcio du Chene, Erik Adielsson bakom vackre Nu Pagadi.

Sportbladets Micke Nybrink sätter plus på de två kuskstjärnorna.

Startskicklighet

Björn Goop

Att Björn skulle missa starten är i stort sett otänkbart. Han är aggressiv i sin körstil och söker sig oftast mot täten. Men bakom Quarcio du Chene får han tagga ner lite. Felfri avgång är prio ett.

Erik Adielsson

Om Erik fick bestämma skulle Elitloppet avgöras med voltstart. Med den startmetoden kan han vara bäst i världen. Det är poesi. Bakom bilen är han också alltid perfekt i sin tajming.

Racingkänsla

Björn Goop

Här har vi killen som älskar att åka fort, som får en ofattbar snurr på hästarna och som nästan aldrig förlorar en tuff slutstrid. Ju fortare det går, desto bredare blir hans leen

Erik Adielsson

Just den biten kan Erik utveckla lite. Han blir ibland lite väl ”snygg” i sin körstil, han gillar att sitta och glänsa i spets och det har hänt att det kostat segern. Men givetvis är han ändå ”ett med sulkyn”.

Taktiker

Björn Goop

Ibland blir det lite väl mycket kappkörning och chicken­race. ”Jag ger mig fan inte!” Ibland måste man sansa sig och hitta nya lösningar. Björn har inte alltid den förmägan, han kan vara lite väl uppumpad

Erik Adielsson

Lysande! Killen kan lägga om taktik på 0,2 sekunder och vågar slå den där tunneln i ett avgörande läge. Han plockar gärna fram överkursen och är dessutom en grym tempobedömar

Stjärnstatus

Björn Goop

Vinner man flest lopp i Sverige varje år är man så klart en stjärna. Möjligen är Björn lite väl jordnära och ”the boy next door” för att bli en travets Zlatan. Han är helt enkelt supertrevlig och ödmjuk i alla lägen. Bli lite mer divig Björn!

Erik Adielsson

Förstekusk åt Stig H Johansson, superverbal, intensiv blick, frilla, spelar poker, umgås i de rätta kretsarna, minglar på Stureplan, drömmer om ett eget jetplan. Dess­utom kan Erik uppfattas som nonchalant och lite ­divig ibland, sägs det. Grabben är en stjärna.

Framtid

Björn Goop

Som Sveriges ledande catchdriver och son till Olle Goop, en av våra bästa tränare genom tiderna, kan den inte vara annat än ljus. Han älskar sitt jobb, är mer eller mindre workaholic och kommer att dominera länge

Erik Adielsson

Har fått alla kuskars drömjobb, kör åt världens skickligaste travtränare, Stig H Johansson. Kan inte komma så mycket längre. Bara han inte tröttnar? Ibland ser han ut att längta bort.

Totalt Goop 22

Totalt Adielsson 22