Tränaren: Han är en bra spik på V75

TRAV

Triton Sund har börjat säsongen dåligt.

Men när stjärnan gästar Dannero på lördag tror tränaren Stefan Hultman stenhårt på sin häst.

– Det måste vara en bra spik, säger Hultman till Trav365.

Foto: Stefan Hultman.

Nioårige Triton Sund hade ett fantastiskt fint fjolår då han på 14 starter vann fyra lopp och sprang in över 5,3 miljoner kronor.

Men om 2009 var ett succéår för Triton Sund så har 2010 varit desto sämre. Triton Sund har bara gjort tre starter i år, vunnit ett lopp och tjänat 145 000 kronor.

Senaste starten gjorde hästen i finalen av Olympiatravet då han slutade sexa – långt bakom vinnande Copper Beech och Conrad Lugauer.

På lördag gör Stefan Hultmans stjärna sin fjärde start för året då han startar på Danneros V75-omgång och trots den svaga inledningen på året tror tränaren på mycket bra segerchans.

– Han känns bättre i jobben och är okej i sin hals nu. Det ser lämpligt ut på lördag och jag tror att han vinner, det måste vara en bra spik. Han kommer gå barfota runt om och med ett norskt huvudlag vilket är optimalt.

Varnar för skräll

Stefan Hultman startar även fyraårige No Wonder i V75-1 som i skrivande stund bara är streckad på 18 procent av de inlämnade kupongerna. Även här tror Stefan Hultman på fin segerchans.

– Örjan Kihlström (kusken) var jäkligt nöjd med honom senast och spår sex är optimalt. Han är snabb ut och i ledningen är han hästen att slå. Jag har stor tro på min häst och jag rekommenderar spelarna att strecka honom, hästen är bra, säger Stefan Hultman.