Nya planen: Så ska Iceland vinna PdA

TRAV

Så här ska Stefan ”Tarzan” Melander vinna Prix d´Amerique.

Nya taktiken: Förbereda Iceland hemma i Sverige.

– Det är så mycket bättre att träna hemma nu, säger han till Trav365.

Elitloppsvinnaren Iceland har haft ett bra år på tävlingsbanan. Efter segern i storloppet på Solvalla sista helgen i maj så fick hästen en mystisk skada. Det blev då ett litet tävlingsuppehåll – men nu är stjärnan på väg mot toppformen och laddas mot världens tuffaste travlopp Prix d´Amerique. Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander har funderat på flera olika alternativ av uppladdning inför storloppet. Ett av alternativen var att ta ner hästen till Frankrike redan nu och starta i Prix du Bourbonnais på lördag. Men nu har tränaren bestämt sig, det blir ingen start i det loppet.

Nya taktiken: Förbereda Iceland hemma i Sverige.

”Startar på Solvalla”

– Det är så mycket bättre att träna hemma är nu i Sverige. Det är otroligt fint. Det är så roligt att vara här och träna, säger ”Tarzan”.

– Så länge som det är så bra väder som det är nu så stannar vi här. Det är bara att lasta på bilen och åka om det skulle bli rövarväder. Sen så ligger loppen här i Sverige bra i tiden. Jag körde på lite med honom i dag och han kändes jättefin. Så jag ska starta med honom nästa onsdag och så förhoppningsvis finalerna den 26 december på Solvalla, fortsätter Melander.

Vad är planen efter det?

– Efter det så får vi se. Jag har ingen Kolmården-planering. Kolmården brukar ha många starter på sin planering, jag har bara två. Nej, men han ska gå de här loppen så får vi se om jag satsar vidare mot Prix d´Amerique eller hur jag ska göra. Men han känns att han är på gång. Han blir bättre och bättre, man känner det på honom, han är lycklig. Jag tror att han är glad över det här upplägget.

”Måste vara förberedd”

Hur är känslan inför Prix d´Amerique?

– Feelingen är att jag kanske inte är så himla rädd för att möta de andra. Men för hästar i den här kalibern måste man vara riktigt förberedd för att starta på Vincennes. Det är inte så kul att åka dit och börja köra snällt. Det är tuffa lopp att gå där, så det är bättre att köra hemma. De är bra de här hästarna, typ Ready Cash, och flera andra också...

Prix de Belgique två veckor innan Prix d´Amerique?

– Det behöver jag inte bestämma just nu, meddelar Stefan Melander.