Crown Kemp höll för favorittrycket

TRAV

Vann i gulddivisionen i Boden

I fjol var Crown Kemp tvåa i Derbyt bakom Conny Nobell.

I år har femåringen utvecklats ytterligare och på lördagen kom första segern i Gulddivisionen.

– En härlig häst som bara blir bättre och bättre, säger Robert Bergh.

Crown Kemp spelades till storfavorit i guldloppet i Boden efter två starka lopp på slutet. Förra helgen satt han fast med gott om krafter kvar bakom Victory Tilly i Östersund. Och i mitten av maj kom luckan alltför sent när Crown Kemp var tvåa bakom Super Light på Dannerotravet.

– Det var väl lite hans tur i dag. Det enda jag var rädd för var starten där han ibland kan hetsa upp sig och galoppera. Men han har blivit bättre även på den punkten och nu var han hur säker som helst, berättar Robert Bergh.

Crown Kemp gled enkelt till ledningen i ingången till första kurvan och tempot var inte alltför uppdrivet. Redan i den andra svängen kom ett av de största hoten Bellman Töll/Ulf Ohlsson upp utvändigt. Och när första kilometern travades efter långsamma 1.16,0 hade förstås Crown Kemp och Robert Bergh god segerchans.

Vinstfri vinter

– Jag var aldrig orolig någon gång under slutvarvet för han kändes så fin. Vi kollade på tidtagaruret både jag och Uffe (Ohlsson) efter mål och där stod det under 1.11 sista kilometern men det kändes inte att det gick så fort.

Crown Kemp tillbringande vintern i Frankrike men det blev ingen lyckad utflykt. Han galopperade i alla starter utom en och tjänade inte en enda krona på Vincennes. Nu har det blivit drygt 300000 kronor på fem svenska starter och mer lär det kunna bli.

– Ja, det tror jag absolut, han blir bara bättre och bättre. Jag har inte planerat nästa start men i höst ska vi nog prova på att möta de bästa, säger Bergh som vunnit Bodens största lopp Top of Europe Trot tre gånger tidigare med Let Me Fly, Remington Crown och Hilda Zonett.

Bergh hade en bra dag på Bodentravet med en seger och tre andraplatser. Närmast vinst var Gims Madde i V75-2 som i det sista travsteget fick släppa Wilma Fargo och Torbjörn Jansson förbi sig.

Favoritbetonat spel

Övriga andraplatser kom med Rasmus Ehme (V75-4) och Guligutten (V75-5). Bergh hade ytterligare en topplacering på gång i den sjätte avdelningen men Rooney Boko galopperade mitt på upploppet.

Östersundskusken Per Linderoth är på väg etablera sig i Norrlandseliten. På lördagen kom första V75-segern i karriären med Khabibulin i den första avdelningen.

– Det här var väldigt roligt, sade Per Linderoth. Att vinna på V75 är något extra och Khabibulin var ju riktigt bra också. Det var rätt så lång fram till täten varvet kvar men hästen har toppform och redan 200 meter kvar var det klart.

Khabibulins avslutning var mäktig och fler segrar väntar.

Spelmässigt var det favoritbetonat igen och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det åter jackpot när V75 avgörs nästa helg i Kalmar.