Zoccer Wadd glasklar favorit

TRAV

SM på Åby och en spelbar V75-omgång väntar.

Bästa spiken är redan i mål.

Hon är lika överlägsen som Järsvöfaks och behöver inte tackla sig loss.

Tur för hingstarna att hon startar i stoklassen.

Foto: Micke Nybrink

Det är Zoccer Wadd (V75-1) jag menar, Åke Svanstedts knallhårda märr, damen som kan nicka ett bowlingklot och som jag till och med tog med på min lista över de tio bästa svenskfödda stona i modern tid.

Jag placerade henne på tionde plats. Det var före senaste starten på Solvalla då hon sänkte allt i ett sprinterlopp, i tredje-spår sista rundan i 10,5-tempo, ursinnigt speedande över mål. Intrycket var att hon gärna skulle vilja kuta ett varv till i samma fart men att elakingen Svanstedt tvingade henne vända upp för segerdefilering.

Hyfsad spik

Anledningen till att hon inte är med i öppna SM (V75-3) är att det är samma prispengar i båda loppen. Annars tror jag inte att Svanstedt bangat för en match mot hingstarna – jag tror att hon rent av kunnat ge dem stryk, så bra är hon.

Ni kanske fattar att det här är en hyfsad spik.

I V75-2 är det inte lika klart. Likt förbannat provar jag med ett nytt singelstreck. Nyby Bengan (19 procent) är nog i sitt livs form och jag är inne på att han snuvar alla på ledningen i det här sprinterloppet. Sen får de andra bara se arslet av honom.

Så har det sett ut i de två senaste starterna, spets och slut med mersmak.

SM är en öppen historia. De tidiga spelarna har gjort Opal Viking till favorit och det är inte så konstigt. Det kan vara så att han leder hela vägen.

Men är han verkligen på topp redan nu? Jag tvivlar och garderar. Gazza Degato (35 procent) tror jag mest på men när jag ser att Red Chili Pirat bara är streckad på åtta procent? Tänk om han får en snäll resa. Och Super Light (sju procent) är också fantastiskt bortglömd, såg ni inte hur han spurtade senast?

V75-4 är svårt och jag ger mig inte med Cliquot’s Tenor (tolv procent). Trodde på honom senast men då glömde Kihlström att hästen inte är så speedig, utan mer stark. Tack vara att han bara blev tvåa senast står han också bra inne i loppet (host host).

Glöm inte Bostan B.F.L

Unikat och Frank Nilsson vinner lärlings-SM, V75-5. Det blir full gas till ledningen och sen är loppet kört. Oj, vad trav är lätt ibland.

Glöm inte Arnie Sensation (fyra procent) och Ålarökarn (åtta procent) i V75-6. Arnie flög fram senast och Ålarökarn spetsar väl?

I sista är rådet enkelt, ta många och glöm inte Bostan B.F.L (sju procent). Mycket bättre än raden.

Helgens tips