Tog hem tyngsta titeln på ATG-galan

Prisades på Waterfront i Stockholm

avChristoffer Wickman

Foto: ATG
Daniel Berglin, Joseph Edström, Sandra Huss, Helen Lindé , Andrea Sandell, Linda Edström hos Ica Kvantum Lillänge

Först spelade han in 3,3 miljoner kronor på trav.

Sedan blev Daniel Berglins butik Ica Kvantum Lillänge i Östersund prisad som bästa ATG-butiken i landet.

– Helt overkligt, säger han.


ANNONS: Nu kan du spela V86 och V75 med Sportbladets experter - kolla här [Extern länk]


Den vecka som Daniel Berglin upplevde förra veckan kommer han minnas länge, milt uttryck.

Först spelade han in 3,3 miljoner kronor på V86 och V75 inom loppet av fyra dagar – och sedan avslutade han veckan genom att ta hem den tyngsta titeln på ATG Sales Awards i Stockholm under söndagen.

Daniel Berglin är spelansvarig hos Ica Kvantum Lillänge i Östersund och de tog hem priset som bästa ATG-butik i landet.

”Har inte fattat det ännu”

Runt 400 personer hade under söndagen samlats på Waterfront i Stockholm för årets upplaga av ATG Sales Awards, där landets drygt 2 000 ATG-butiker som utmärkt sig lite extra skulle prisas. Av totalt åtta kategorier är ”Årets Butik” den tyngsta och mest prestigefulla priset, och det kammades hem av Ica Kvantum Lillänge i Östersund.

– Att bara vara en av de fem som var nominerade i den här kategorien var otroligt stort, det var ett kvitto på att vi gjort någonting bra. Sedan går vi och vinner, det är nästan otroligt, och jag har inte fattat det ännu, säger Daniel Berglin och fortsätter:
– Det här är större än de vinster som jag spelade in i förra veckan, det är ju det här vi gör varje dag, det är det här vi jobbar hårt för, och det är fantastiskt att lyckas med det här.

Daniel Berglin är inte sen att lyfta fram, och hylla sina kollegor.

– Det här har vi gjort tillsammans, utan kollegorna hade det aldrig gått vägen. Vi har roligt på jobbet varje dag, och nu kommer det bara bli ännu roligare. Vi är ett fantastiskt gäng som jobbar tillsammans.

”Stöttar barn med funktionsnedsättning”

Varför tog ni hem det ärofyllda priset?

– Vi har gjort en hel del grejer, dels så har vi mycket samarbeten med Östersundstravet som har varit uppskattat av såväl våra som andra kunder, och sedan har vi också bra samarbete med vårt lokala hockeylag som brukar vara här i butiken och bjuda på fika, dela ut fribiljetter till deras matcher och också göra andelssystem här i butiken, säger Daniel Berglin och fortsätter:

– Men det som kanske avgjorde att vi fick priset är för att vi har ett projekt i Nicaragua där vi är med och stöttar.

Berätta mer?

– Det är vår Ica-handlare Johan Svensson som håller i de trådarna, han har varit där och ser till att pengarna hamnar rätt, och ser att det här verkligen gör skillnad. Vi stödjer barn i Nicaragua som har en funktionsnedsättning. Vi har en andel som heter Nicargua-andelen där andelen kostar 100 kronor, då spelar vi för 50 kronor och resten skänker vi till detta projekt. Totalt under en vecka drog det in 24 000 kronor, och det är en riktigt rolig och uppskattad grej som vi gör. Det här är väl de tre största puckarna till att vi vann, men sedan har vi också ökat försäljningen med våra andelar med två miljoner kronor, sedan året före, säger Daniel Berglin.


ANNONS: Nu kan du spela V86 och V75 med Sportbladets experter - kolla här [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V86

Nicaragua

ATG