Goop i Nyhetsmorgon: ”Jag grät rätt häftigt”

Avslöjar känslostormen efter segern i världens största lopp: ”Var så mycket känslor som kom”

1 av 3 | Foto: TV4
Björn Goop blir intervjuad i Nyhetsmorgon efter segern i Prix d’Amérique.

avErik Pettersson

TRAV

Björn Goop och svenske stjärnhästen Readly Express vann Prix d’Amérique i söndags.

Efteråt brast toppkusken ut i gråt - bilder som många missade.

– Jag grät nog rätt så häftigt på bortre långsidan, avslöjar Goop i Nyhetsmorgon.

Efter den historiska segern i Paris i söndags följde de flesta kameror och reportrar Readly Express tränare, Timo Nurmos, och dennes glädjefnatt inför 40 000 galna åskådare på Vincennes-banan.

”Lika bra att erkänna...”

Samtidigt tog kusken Björn Goop och segerhästen, Readly Express, en lång runda på den enorma tävlingsbanan, för att smälta vad som hänt.

Vad många åskådare på plats och tv-tittare missade var att stjärnkusken Björn Goop brast ut i rejäla tårar i sin ensamhet, långt ifrån publikhavet, efter segern värd 4,5 miljoner kronor.

– Det är väl lika bra att erkänna faktiskt, att man är inte mer man än att man kan göra det. Jag grät nog rätt så häftigt på bortre långsidan, det var så mycket känslor som kom, säger Björn Goop i en intervju i Nyhetsmorgon i TV4.

”Stort krig och kamp”

Björn Goop är en av våra allra mest rutinerade kuskar med segrar i de flesta av världens största lopp, bland annat Elitloppet. Men vinsten i söndags var mycket speciell.

– Det har inte smält in än så länge, det har det inte. Det tar sin lilla stund. Det är så stort och svårt att greppa, säger han i intervjun och fortsatte med att beskriva sin syn på loppet - och krigarhästen Readly Express.

– Ett stort krig och kamp ändå från start till mållinjen.

– Det är en enorm kuse. Han har ett hjärta av guld och en enorm inställning till det här, han ger sig aldrig någon gång och det är en väldigt, väldigt viktig faktor att ha som travhäst.

Kunde inte ta hem sitt pris

Förstapriset på 4,5 miljoner kronor går mestadels till hästens ägare, Rolf Andersson, men tränaren Timo Nurmos och kusken Björn Goop får procent på de insprungna pengarna.

Goop fick även ett annat fint pris.

– Jag fick en stor fin vas, men den har jag inte fått hem, den var för stor för att ta som handbagage, så den får jag försöka frakta hem på något sätt. 

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4