Satsade 74 kronor och 25 öre – vann 520 000

Stamkundens jättevinst på V86

avChristoffer Wickman

Foto: Privat
Thomas Johansson

Stamkunden klev in i butiken och spelade V86 för 74 kronor och 25 öre.

Belöningen: över 520 000 kronor.

– Han trodde inte att det var sant, säger Thomas Johansson hos Nya Västertobak i Örebro.

För en vecka sedan avgjordes V86-tävlingarna från Solvalla och Åby och efter två jätteskrällar på spelformen i form av Mountain Cleaver och Chocoboy så var det endast elva av totalt 679 591 stycken inlämnade V86-kuponger som klarade alla åtta rätt.

Utdelningen på åtta rätt landade på 514 309 kronor och en av de mest spektakulära vinsterna från den onsdagskvällen är den V86-lapp som lämnades in på Nya Västertobak i Örebro.

Där hade någon lämnat in en V86-kupong för 74 kronor och 25 öre. Belöningen: vinstkvittot blev värt över 520 000 kronor.

”Han rättade på nätet”

Thomas Johansson, spelansvarig i butiken, känner vinnaren väl.

– Det är en stamkund till oss, så jag har bra koll på vinnaren. Det är en man som är återkommande travspelare hos oss, berättar han.

Har vinnaren varit inne i butiken?

– Ja, det har han, han kom in i fredags.

Hur reagerade han över vinsten?

– Han trodde inte att det var sant, han hade rättat sin V86-kupong med hjälp av kupongkoden på nätet och där stod det att han hade vunnit över 520 000 kronor och han trodde inte det var sant till dess att han klev in här i butiken. Jättejätteroligt, säger Thomas Johansson.

Bästa V86-tipsen

V86 är känd som en svår och utslagsgivande spelform och att pricka in alla 8 rätt till en insats av 74 kronor och 25 öre hör inte till vanligheten.

– Han har bra koll på hästar, och i onsdags hade han chansat lite, och det gick ju vägen, skrattar Thomas.

Under onsdagskvällen avgörs V86-tävlingarna återigen på Solvalla och Åby och Thomas Johansson hoppas på nya vinster till butiken.

– Vi är rätt stora på andelsspel här i staden och på många av andelsspelen så förlitar vi oss på 6 Amerindienne (V86-4), och även 2 Ofelia O.E. (V86-1) som vi känner en hel del för, säger Thomas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav