TV4-expertens råd inför Top 7

Publicerad 2016-10-25

Anders Malmrot

På lördag är det premiär av Top 7 – spelet där du kan bli miljonär i ett enda travlopp.

Spelexperten Anders Malmrot ger tips och råd vad du bör tänka på.

– Det är ett kittlande spel och man får tänka lite som när man spelar Trio, säger Malmrot.

Premiären av Top 7 sker i V75-5 på Jägersro och Top 7 kommer alltid att vara i den femte V75-avdelningen varje vecka.

Det gäller att ha de 7 första hästarna i rätt ordningsföljd men det är vinst redan vid två rätt.

Antingen kan man välja att köpa ett färdigt snabbspel där datorn plockar ut hästarna och blandar favoriter med skrällar.

Eller så kan man välja sina hästar själv i rätt ordning, vilket kallas Top 7 Pro.

"Fortsätta tänka Trio"

Spelexperten Anders Malmrot, känd från bland annat programmet V75 Direkt i TV4, är laddad inför premiären av det nya spelet. Han har redan i början av veckan studerat loppet och kommer med en tidig analys och en ranking. Malmrot delar också ut lite goda råd om hur man bör lägga upp taktiken när man spelar Top 7.

– Jag kommer givetvis att spela Pro-varianten då jag får chansen att ranka hästarna från 1 till 7 själv. För mig har alltid Trio varit ett intressant spel eftersom de loppanalyser jag gör inför loppen lätt går att använda i det formatet. Att hitta vettiga ”rygg-hästar” som sitter bra till och är lite spelade är nyckeln i det hela och det här får nu en förlängning i och med Top 7 Pro, säger Anders Malmrot.

– Det nya blir att hitta hästarna som slutar längre ner i fältet och min tanke är att fortsätta tänka Trio men nu gå ännu längre ner i ranken för att hitta hästarna som ska sluta 6:a till 7:a. För att få den bästa hävstången i spelet kommer jag oftast att spika den jag tror vinner som etta, dels för att du då får garderingar längre ner bland placeringarna men även att du får fler vinstkombinationer. Visst, är loppet väldigt öppet och jag inte har den rätta känslan för en specifik häst kan det löna sig att ta garderingarna i toppen, men det får nog bli mera i undantagsfall.

"Min vinnare är Augustus F."

Premiärloppet på Jägersro innehåller tolv hästar över distansen 1640 meter med bilstart. Som vanligt gäller det att försöka läsa hur loppet blir kört och vilka positioner hästarna får. Anders Malmrot tror sig ha vinnaren klar så här i början av veckan.

– Premiärloppet ser ut att bli en fartfylld historia. Det är många startsnabba hästar och frågorna är många. Vem tar ledningen, håller ledarhästen hela vägen, vilka kommer att sitta på innerspår, typ tredje-, fjärde invändigt för att hänga med till placeringar längre ner?

– Min vinnare så här i början på veckan är 1 Augustus F. som trivs alldeles ypperligt i ledningen och har vunnit nio av tolv lopp därifrån. Jag tror han håller spets och på Jägersro brukar det innebära pott. Tidig i ranken kommer även 6 Pepe di Jesolo som varit fantastiskt bra en längre tid och kommer han ner utvändigt ledaren strider han in på linjen.

Hur rankar du hästarna för Top 7?

– Jag rankar 1 Augustus F. etta och 6 Pepe di Jesolo tvåa och fyller sedan på bakom allt eftersom analysen börjar klarna. Tidigt kommer även 3 Sylvester America som visslade till på upploppet senast och visade bra form. Jag sticker även ut lite och väljer bort 5 Next to None Sib som jag tror blir uppfångad i spetsstriden och troligtvis även mycket betrodd, säger Malmrot.

Anders Malmrots måndagsranking för TOP 7 Pro är: 1, 6, 3, 2, 4, 9, 10.

Michael Carlsson, Kanal 75