Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Vaggeryd.

Spelstopp: 19.20

TV12: 19.00

ATG24: 18.00

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

V86:an inleds med ett fullmatat lopp över tre varv.

Tipsettan

Star di Poggio har gått bra en längre tid och får nu Björn Goop i sulkyn för andra gången i karriären.

Motbudet

Linus Wibb har styrka av sällan skådat slag. Men den kommer på bekostnad av snabbhet och stabilitet.

Skrällbudet

Quiz Lavec.

Spetsbudet

Spot Bi?

! Statistik­vinnaren

Alfa Tesoro.

✓ V86-2

Loppet

Två ston utmärker sig och vi låser loppet med streck för dessa.

Tipsettan

Elma Lane är en hedersmärr som vinner nästan var tredje start hon gör. I senaste starten gick hon snabbast av alla över upploppet och gjorde en fin insats som fyra. Hon har fått ett kortare tävlings­uppehåll och är formen intakt måste hon räknas här. Hon är snabb ut och har aldrig förlorat från ledningen i de starter hon gjort i Sverige. Blir hon släppt till ledningen om Peter Untersteiner resolut sänder framåt?

Motbudet

Jetta Palema är den som kan bjuda vår tipsetta på en match. Hon är ruskigt startsnabb och tar ledningen från sitt innerspår. Frågan är sedan vad kusken väljer för taktik. Det kan vara en vinnande taktik att släppa spets till Elma Lane, om hon nu sänds ­framåt. Oavsett vilket sitter körande Johnny Takter lite på ­leken när det är han som kan dirigera loppet och Jetta ­Palema är nog med och slåss om segern. Vi låser loppet ­genom att strecka Elma Lane och Jetta Palema.

Skrällbudet

Cayenne Ovel har i grunden ett stort kunnande. Minns ni att hon var en av de mer betrodda i Oaks, det största loppet för de treåriga stona, förra året? Hon får svårt att slå vårt lås, men ska man välja en häst som kan skrälla får det bli Cayenne Ovel.

Spetsbuden

Många startsnabba men att Jetta Palema ska missa spets från sitt innerspår känns ändå långsökt. Vad som händer sedan är dock svårare att tyda i kristallkulan. En suddig bild säger att hon släpper ledningen till Elma Lane då det rör sig om medeldistans.

! Statistik­vinnaren

Elma Lane.

✓ V86-3

Loppet

Blir det lite karibisk segerdans i vinnarcirkeln?

Tipsettan

Calypso Am svarade för en lysande insats senast och visst har han en mycket fin segerchans här om han gör en liknande

insats på nytt. Men han är inte att lita på och från innerspår kan det strula. Hittar han till spets får mot­ståndarna svårt att plocka ner honom.

Motbuden

Staro Jersey Side har imponerat i två raka ­segrar. Med rygglopp har han en speed som är svår att stå emot. Isor Håleryd har vann okörd senast och blir betrodd. Men han har vilat kort och har ett tufft åttonde­spår nu.

Skrällbudet

Spotlight Kid kan lura Calypso Am på ledningen.

Spetsbuden

Calypso Am är kvick iväg men också osäker och det finns andra starsnabba som kan utmana. Vågar Stefan Söderkvist ladda iväg för fullt? Om inte har Spotlight Kid fin chans att fronta.

! Statistik­vinnaren

Isor Håleryd.

✓ V86-4

Loppet

Detta är främst en match mellan några fyraåriga ston.

Tipsettan

Darling Hornline ser ut att vara ett toppsto om hon bara får ordning på humöret. Hon har galopperat i hälften av sina sex starter men senast var hon nära att hinna fram till seger trots stor galopp i ­starten. Håller hon sig till rätt gångart denna gång är hon stark nog att fälla.

Men med en galopp på vägen blir det tufft, för motstånd saknas inte.

Motbudet

Swish Lane är fortfarande obesegrad felfri. Hon har inte visat någon snabbhet från start och från spår åtta lär hon hamna sist i fältet. Men hon har kapacitet att runda till seger ändå.

Skrällbudet

Far Far Away har årsdebuten avklarad och bör vara bättre till denna start. Hon leder länge.

Spetsbudet

Far Far Away är snabb ut från start och har fått ett passande läge.

! Statistik­vinnaren

Little Sis Pellini.

✓ V86-5

Loppet

Fina fyraåringar gör upp. När krutröken lagt sig är vi tämligen säker på vem som står som segrare.

Tipsettan

Sahara One galopperade senast som knappt slagen tvåa efter en mycket fin insats. Hästen han var nära att hinna ikapp var Southwind Mozart och i det ­slagna fältet fanns bland ­andra Pacific ­Broline. Om han hade hållt sig på benen hade han landat på en tid runt 11,5 – över medelsdistans! Om han bara presterar i när­heten av den insatsen borde han vinna enkelt denna gång. Han är snabb ut så ledning från start till mål är inte en utopi.

Motbuden

Trecciadoro Rex är ett skarpt italienskt sto. Hon kommer matcha de bästa stona i sin årskull och kan slå till här.

Skrällbudet

Dynamite Light ser ut att kunna mycket.

Spetsbudet

Sahara One körs till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Trecciadoro Rex.

✓ V86-6

Loppet

Tipsettan har redan stångats mot eliten och har här en fin chans. Men han är samtidigt inte helt att lita på och måste hanteras med silkesvantar av kusken.

Tipsettan

De tre loppen som Venkatesh har startat i år har vunnits av, i tur och ordning: ­Nuncio, B.B.S.Sugarlight och Nahar. Venkatesh har alltså i år ställts mot eliten och även om han inte vunnit har han ­klarat sig med hedern

i behåll. Nu har han

fått en kortare paus och om formen är intakt och han håller sig lugn och i trav borde han ha en ypperlig vinstchans.

Motbuden

Tripolini V.P. gör alltid bra insatser och tillhör toppskiktet i sitt hemland Danmark. Västerbo Loveboat kan spurta vasst om han får en passande resa.

Skrällbudet

Västerbo Eclair är en klasshäst med oklar form.

Spetsbudet

Trust Launcher och Leader Tom hittar ner i vinnarhålet?

! Statistik­vinnaren

Västerbo Loveboat.

✓ V86-7

Loppet

En eller många.

Tipsettan

Castor Boko har två lopp i kroppen och fick ett passande startspår i spår ett då det gäller voltstart. Även om Castor Boko inte är hypersnabb den första biten ser nog Björn Goop till att volta på ett fördel­aktigt sätt och hålla ut ledningen. Han har gått i spets i nästan en tredje­del av sin starter (nio av 32) och vunnit sex gånger från pik.

Motbuden

Tonicetobetrue är en dansk segermaskin som kommer med toppform. Har han bara minsta turen och hittar en lämplig lucka dyker han upp i segerstriden. Super Photogenic är högkapabel men väldigt

ostadig på benen. I 53 procent av sina starter har han galopperat.

Skrällbudet

Tinamo Jet blandar starka insatser med galopper.

Spetsbudet

Castor Boko (med hjälp av Björn Goop).

! Statistik­vinnaren

Tonicetobetrue.

✓ V86-8

Loppet

Spårlottningen löste loppet åt oss.

Tipsettan

Talassio har gjort det bra på sistone, inget snack om saken, men han har ändå stått på vår lista över ”favoriter att fälla nästa gång”. Men så fick han nu ett passande innerspår och den startsnabba hingsten har aldrig förlorat från ledningen så kanske är det bäst att vänta med att ­försöka fälla honom ytter­ligare en tid. Storleken på systemet får avgöra. Det finns några spännande motbud, men samtidigt ser ­Talassio ut att ha en minst sagt rimlig uppgift.

Motbudet

Frankie Brodde förtjänar verkligen att snart få sätta nosen först. Han hamnade senast allt för långt bak i fältet och hade mycket krafter sparat i mål.

Skrällbudet

Tumble Dryer har både klass och form nog för att segra.

Spetsbudet

Talassio har goda chanser att behålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Top Yllit.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav