Sportbladets V64-tips

Publicerad 2016-06-25

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V64-lopp på Rättvik.
Lördag 25 juni.

V64-1

Rankning: 2–4–1–9–7–10–6–5–12–8–11–3.
Kommentar: Spoil Me avslutade sylvasst till segern senast
en spårsnål resa. Blir det samma upplägg den här gången och hon får chansen till slut så lär det smälla till igen. Hästen är dock mycket startsnabb och frågan är vilken taktik Kenneth Haugstad väljer den här gången. Bra chans oavsett. Tro Lo Lo har toppform och har gjort det kanonbra i de senaste starterna. Det har även fina Galactica gjort och hon är ett hett vinstbud om det löser sig från innerspåret.

V64-2

Rankning: 7–1–10–4–5–3–9–11–12–6–2.
Kommentar: Kullens kung Readly Express gjorde en mycket mers- makande årsdebut senast. Han avslutade 1.09 sista varvet och tog på ledande och vinnande Southwind Mozart upploppet ner. Enligt tränaren Timo Nurmos hade hästen mest styrketränat inför den star- ten och jobbat 1.19 full väg som snabbast. Han torde ha gått mycket framåt med loppet i kroppen och frågan är om hästen torskar något mer lopp i år? Det här gänget käkar han upp till frukost. Given spik.

V64-3

Rankning: 14–13–11–5–12–6–15–4–1–2–8–7–3–9–10. Kommentar: Lex Peidei har visat finfin form en längre tid och gjort flera övertygande insatser, senast vid segern. Kort distans är hans bästa men från tillägg är det lätt att det går galet. Garderas därför.

V64-4

Kommentar: Ratu Royale svarade för en närmast otrolig insats när hon vann överlägset under Elitloppshelgen. Var överlägsen från ledningen och trots att det nu är spår tolv är det svårt att gå emot henne i tipsen. Men på grund av läget och bättre spikar i omgången har vi råd att gardera. Toppstammade Under the Table är onekligen på rätt väg och vann väldigt enkelt senast från ledningen.

V64-5

Rankning: 5–9–2–6–4–3–8–7–1.
Kommentar: On Track Piraten har varit oerhört impone- rande i år och vunnit flera stora lopp. Senast gick han en mäktig sista bortre långsida i Norrbottens Stora Pris och full- följde heroiskt till tredjeplatsen efter 1.10 sista varvet. Har stångats mot världseliten hela året och nu har han en syn- nerligen lämplig uppgift framför sig. Dalahästen lär komma tidigt till ledningen utan att någon bråkar och sedan får han vinna inför en jublande hemmapublik i Rättvik. Stenklar. Opitergium satt fast i både Copenhagen Cup som i Harper Hanovers. Senast stred han tappert till
målfotoförlust mot Alfas da Vinci. Får normalt svårt att rå på On Track Piraten men om storfavoriten har en dålig dag kliver Berghs häst in i matchen och kan vinna.

V64-6

Rankning: 10–9–11–2–6–4–12–7–1–8–5–3.

Kommentar: Gareth Boko hade ett fenomenalt fjolår som han toppade med segern i Svensk Uppfödningslöpning. Att han övervintrat på bästa sätt har han visat i årets två star- ter. Först genom att spurta ursinnigt till andraplatsen efter att ha legat sist i fältet. Och senast när han krossade en topptreåring som Algot Zonett från dödens och tog över led- ningen redan halvvarvet kvar. Segern blev enkel och han im- ponerade stort. Har givetvis bra chans att krossa alla igen men kan få mothugg av Diamanten. Robert Berghs treår- ing är obesegrad efter sex starter och har övertygat stort även han. Har rygg på en startsnabb häst och det är inte alls omöjligt att Diamanten kan ge Gareth Boko en match.

Michael Carlsson

Följ ämnen i artikeln