Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Casper Hedberg.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Ett öppet lopp inleder. Strecka på.

Tipsettan

Tidied Accelerator är huvudet högre än konkurrenterna här. Han har förvisso spår längst ut på startbilsvingen men försöker hitta ner i slagläge och fäller många till slut. Men loppet är öppet och

Tidied Accelerator är ingen spik.

Motbuden

Dead Wood slog tips­ettan senast de möttes och har efter det gjort ett bra lopp till. Han är startsnabb, men det är det flera invändigt som också är så det är lite osäkert var han hamnar. Med klaff är han farlig. Mr Vida hade en fin fyraårssäong med en andraplats i Breeder’s Crown som kronan på verket. Formen verkar vara i antågande och diagnosen för Mr Vida blir densamma som för Dead Wood: med klaff blir han farlig.

Skrällbudet

Indigo Broline har skrapat ihop till en fullträff.

Spetsbuden

Digital Darling, Cayenne Käbb, Mr Vida och Dead Wood är kvicka iväg och Digital Darling gynnas av sitt spår.

! Statistik­vinnaren

Tidied Accelerator har 40 i segerprocent.

V86-2

Loppet

Ojämnt lopp som är helgarderat med  två streck.

Tipsettan

Love Younathan har imponerat varje gång. Senast åkte han dit precis på linjen men får ändå högsta betyg för den insatsen. Efter det har han varit struken för sårskada och har varit ifrån i sju veckor men han verkar klart snabbatst i fältet och har en härlig inställning och får tipset trots knivigt bakspår.

Motbuden

Global Possession gör ett lätt flegmatiskt intryck men har visat kapacitet i sina fyra starter. Han har ett bra läge för att tidigt sitta i spets och får sedan Jorma Kontio styra loppet efter behag är mycket vunnet. Kincannon Hanover har ett smygläge.

Skrällbudet

Croque var centimeter från segern senast efter en rykande avslutning. Från detta läge kan han mycket väl få rygg på femman och levererar han samma spurt som senast blir han farlig.

Spetsbudet

Global Possession tar sig till spets förr eller senare.

! Statistik­vinnaren

Love Younathan har högst segerprocent.

V86-3

Loppet

Ett öppet fyraåringslopp med några fina hästar.

Tipsettan

Kalido är en hingst som tränas på tysken Thorsten Tietzs filial

i Sverige. I debuten på svensk mark vann han direkt och insatsen gör att han måste räknas med god chans även denna gång.

Motbuden

Slide so Easy tillhör de bättre fyraåringarna

i vårt mindre grannland i sydväst. Han är en fröjd för ögat att skåda och glider fint fram i sin stiliga aktion. Vann i somras danska Derby Consoltaion som stor favorit. Romeo Lavec var hårt betrodd senast på V75 men fungerade inte fullt ut. Han har pausat sedan dess och hade man med säkerhet kunnat säga att Romeo Lavec nu är förbättrad och gör en prestation lik den näst senast då han vann med halva upploppet hade han varit tippad vinnare här.

Skrällbudet

Röde Orm S.L. mötte för tre starter sedan bland

annat Molle C.D. och gjorde det bra som femma.

Spetsbudet

J.C.Memory är väldigt kvick första biten.

! Statistik­vinnaren

Kalido har vunnit mer än vartannat lopp.

V86-4

Loppet

Ett småklurigt långlopp. En eller många.

Tipsettan

Rooibos har gjort en fantastisk fyraårssäsong och var nära att kvala in till Derbyt. Han gillar lång distans och enda frågetecknet är formen efter två månaders uppehåll. Den modige spikar.

Motbudet

Vernin Starlight är

en fin treåring med bra läge. Farlig om spets.

Skrällbudet

Causton spurtade bra senast efter paus.

Spetsbuden

M.T.Guti eller Vernin Starlight.

! Statistik­vinnaren

Rooibos.

V86-5

Loppet

Sprinterlopp där vi tror att vårt tips leder varje meter av loppet.

Tipsettan

Paramount är fint inmatchad i detta lopp och har dessutom fått perfekta förutsättningar. Han är rask ut och har visat förr att ledningen över kort distans är en lyckad kombination. Får vi se benet i vädret, Ingves?

Motbuden

Graceland hittade till

slut en pytteliten lucka senast och sköt till bra. Hon visade då att hon klarar sig fint på svensk mark. Fortune Again radade upp segrar i somras men på sistone har framgångarna uteblivit. Formen är alltså ett frågetecken men stoet kan ändå inte nonchaleras efter tidigare insatser. Hon kan inte vara med i någon spetskörning, men Kihlström hittar ner i fint slagläge och sparar speeden in i det sista.

Skrällbudet

Starfirefinnfemfel har dåligt läge, men har gjort starka prestationer på sistone. Storskräll.

Spetsbudet

Paramount öppnar snabbt och är ute efter spets.

! Statistik­vinnaren

Paramount har tjänat mest per start.

V86-6

Loppet

Ganska lågklassigt stolopp, vi tror på formstall.

Tipsettan

Compassion Frecia höll klart godkänt från ledningen senast efter

att ha öppnat första varvet efter toksnabba 1.11,3. Även om hon

inte kommer till spets initialt här så sitter hon nog i ledningen efter bara några hundra meter och sedan saknar motståndet både form och klass för att plocka ner henne. Spik.

Motbuden

Quelque Part har springspår på bakre volten och kan sitta i den främre träffen tidigt i loppet. Sanna Vint kommer från formstall och är inte så tokig.

Skrällbudet

Blues Goals har aldrig vunnit men insatserna på sistone har visat på fin form. Från spår ett har hon bra möjlighet att ta spets för att sedan släppa och förmodligen är tvåan först fram. Får hon sedan den lucka som aldrig dök upp i senaste starten är hon troligtvis med på målfotot.

Spetsbudet

Blues Goals håller ledningen men släpper.

! Statistik­vinnaren

Compassion Frecia har högts segerprocent.

V86-7

Loppet

En blandning av fransk och amerikanst tippas.

Tipsettan

Blended Bellouet  var oerhört tapper senast då hon tuggade ner ett bra fält från dödens. Sedan dess har hon pausat i drygt sex veckor men hon har gått bra direkt efter vila förr och gör hon så här så tror vi inte att det finns någon i fältet hon förlorar mot häst mot häst.

Motbuden

Jeepster kan inte använda sig av sin superkraft som är startsnabbheten men har gjort bra i lopp bakifrån tidigare också. Här finns det dock risk för att Jeepster blir inlåst om han väljer ryggen på ettan. Deal or No Deal gick bra i onsdags. Hon är väldigt spurtstark och fäller många här över upploppet.

Skrällbudet

Fashion Diva har toppform och är startsnabb. Då det saknas raketer invändigt är det inte omöjligt att Fashion Diva kommer till spets och då är hon inte alls avhängd.

Spetsbudet

Fashion Diva frontade från samma spår näst senast.

! Statistik­vinnaren

Kaisi Southwind har högst segerprocent och har sprungit in mest pengar per start.

V86-8

Loppet

Härligt stolopp avslutar omgången.

Tipsettan

Mellby Amulett har höjt sig flera snäpp

sedan hon kom i Roger Wallmanns regi. Hon har aldrig startat med ett så pass lågt framspår bakom bil och hennes startsnabbhet är svår att taxera. Känslan säger att hon inte kan ta någon ledning här, men hon är van vid att vinna bakifrån.

Motbuden

True Blue For You var tillbaka efter tävlingsupphåll senast och fick ett vilsamt lopp i rygg  på ledaren med sen lucka. Räkna med att hon går framåt med den genomköraren i kroppen. Qvintette har mött tuffa hästar på slutet och gjort det bra. Hon kan komma till ledningen här och då är hon definitivt med i matchen.

Skrällbudet

Man ska hantera upphämtningar efter galopp med största varsamhet, men Twigs Voicis dito senast var av bästa slag och går bara inte att nonchalera…

Spetsbudet

True Blue for You är rask ut men kan hon hålla ut Qvintette?

! Statistik­vinnaren

Mellby Amulett har högst segerprocent.

Casper Hedberg