Finska varningen från bastun: ”Bör ge positiv effekt”

TRAV

Timo Nurmos och Jorma Kontio avslöjar V75-tipsen – från bastun.

De går igenom omgången och bjuder på ett intressant finskt drag som kan skrälla på lördag.

– Jag vill varna för 6 Amazing Soul. Ordinarie kusken har kört hästen på ett bra sätt men nu sitter Mika Forss upp. Det bör ge en positiv effekt, säger Jorma Kontio.

Stjärntränaren Timo Nurmos och toppkusken Jorma Kontio har båda rötter i Finland och har koll på finsk travsport.

Till lördagens V75, då tävlingarna avgörs i Finland, kan de hjälpa dig till sju rätt på spelformen.

”Kan innebära problem”

Kamerateamet har fått följa med travprofilerna in i bastun där de berättar vad spelarna bör ha i åtanke när de lämnar in sina system på lördag.

– Inför Vermos omgång gäller det för spelarna att observera vilken väderlek det blir på lördag. Skor kan vara ett krav och det är inte omöjligt att det även kan krävas brodd i dem. Det kan innebära problem för en del hästar, säger Kontio.

– Det ändrar i så fall förutsättningarna. Speciellt för de svenska hästarna som är vana att tävla på sommarbalans eller barfota, säger Nurmos.

”Gynnar honom”

Både två är inne på att det är läge att spika i den fjärde avdelningen.

– Jag tycker att din uppfödning Tarantino i V75-4 ska ses med bra segerchans. Han är i form och har ett bra läge. Den långa distansen gynnar honom. Det mesta talar för honom. Han kan vara en spik, säger Kontio.

De har några drag som de varnar för och en finsk överraskning kan komma i V75-6.

– Jag vill varna för 6 Amazing Soul. Ordinarie kusken Jukka Kinnunen har kört hästen på ett bra sätt men nu sitter Mika Forss upp. Det bör ge en positiv effekt, säger Jorma Kontio.

Se hela klippet här – få tipsen till Vermo Länk till ATG Play.