Forsberg: ”Han vinner finalen”

TRAV

OS-hjältarnas tips inför Olympiatravet Han leder tipskampen

1 av 2 | Foto: JONAS BORG
Peter ”Foppa” Forsberg tror på Nuncio inför Olympiatravsfinalen.

På lördag avgörs finalen i Olympiatravet.

Vem som vinner enligt Tre Kronors OS-hjältar?

– Alla har tippat Nuncio som vinnare, vi får se om vi får rätt, säger Peter Forsberg.

Sista helgen i maj ska Nuncio göra upp i ”tidernas hetaste elitlopp” – i en duell mot den dubble Prix d'Amérique-vinnaren Bold Eagle.

Innan dess ska han visa form i finalen av Olympiatravet på lördag.

Och det är inget snack om att han är storfavorit.

De fyra Tre Kronor-hjältarna vid OS-guldet i Lillehammer 1994, tillika ambassadörer för årets Olympiatrav, tror stenhårt på Stefan ”Tarzan” Melanders stjärnhäst. På lördag, när Peter Forsberg, Magnus Svensson, Challe Berglund och Mats Näslund, är på plats vid finalen, så är tipset givet att Nuncio vinner.

”Får se om vi får rätt”

– Vi är många spelare från 94-laget som har ett stort travintresse, Olympiatravet passar oss perfekt då det både handlar om trav och OS-idrott. Det gör det extra roligt att besöka Åby på lördag tillsammans med mina tidigare lagkamrater från Tre kronor. Alla har tippat Nuncio som vinnare, vi får se om vi får rätt och vem som vinner ”Guldkampen”, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.

Och apropå ”Guldkampen”, så är det en tipstävling mellan de fyra gamla Tre Kronor-stjärnorna. Vinnaren efter de fem omgångarna vinner tävlingen, och får dessutom skänka 10 000 kronor till välgörande ändamål.

– Superviktigt så klart! Om man vinner detta kommer de att få höra det i åtminstone 13 och ett halvt år, sa Peter ”Foppa” Forsberg till Trav365 innan tävlingen.

”Ska bli sju rätt igen”

– Alla vi hade fyra rätt i lördags, man kunde ju fått fem så man drog iväg lite. Men lite prestige är det ju. Spontant bör ju ”Challe” vara bäst på att tippa, då han jobbar med det, sa Mats Näslund till Trav365 inför omgången på Jägersro.

Inför helgens sista omgång ligger Challe Berglund i topp. Men förra helgen var det Magnus ”Sigge” Svensson som lyckades sätta full pott.

– Det ska bli sju rätt igen, det kan jag lova, skrattar Magnus Svensson till Trav365.

– Snyggt av ”Sigge” att fixa full pott förra omgången. Under helgens slutspurt är det upp till bevis för oss andra, säger Charles Berglund.

Vinnaren i Olympiatravet tar hem 1,5 miljoner kronor.