Wangle: ”Han stal showen”

TRAV

Trav365:s analys för V86 Håller du med? Plus och Minus

Foto: Sportbladet
Trav365:s expert Carl Wangle sätter plus och minus från V86

Nuncio hade inte en chans.

Västerbo HighFlyer stal showen – och visade att han i högsta grad är aktuell för en rosa Elitloppsbiljett.

Intrycket genom hela loppet var läckert – samtidigt som hela trav-Sverige suckade djupt för Nuncios nya flopp.

Neeej!

Det som inte fick hända – hände.

Nuncio förlorade och man kan inte annat än att vara ledsen.

Stefan Melander meddelade efteråt att hästen i övrigt kändes jättefin, men behövde lopp i kroppen.

Vågar vi lita på det? Jag hoppas det...

I stället var det Västerbo HighFlyer som stal showen. Johan Untersteiner tog enkelt ledningen och duon var oslagbar i snabb avslutning.

I övrigt var det mycket Robert Bergh på Bergsåker, han visade återigen att han har hästarna i gott slag när han besöker sin gamla hemmabana.

Per K Eriksson skrällvann rejält i avslutningen med Temple Of Dreams – medan en annan häst gjorde ett superlopp i samma lopp.

En bitter eftersmak med tanke på Nuncio, men här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången.

✓ V86-omgångens bästa insatser – och sämsta

Västerbo HighFlyer

Kommentar: Gav inte världsartisten Nuncio en chans… Tog snabbt ledningen, fick bestämma tempot och med 800 meter kvar skruvade hästen upp tempot rejält med Johan Untersteiner i sulkyn. Hästen såg bländande fin ut och trots den vrålsnabba avslutningen så var hästen knappt brukad i mål. Insatsen får nog Markus Myron att fundera på en rosa biljett, eller hur? Hästen har tidigare visat att den hör hemma i storlopp och med det helstängda huvudlaget så var det stora plus. Segertiden: Snabba 1.10,1 med gott om kräm kvar.

Muscle Hustle

Kommentar: Vilket intryck! Pang till ledningen och trots att Bergh valde ett passivt upplägg och släppte till stallkamraten Algott Zonett så kom Muscle Hustle skjuten ur en kanon över upploppet. När luckan kom vred Robert Bergh ut snävt och hästen accelererade på ett sylvasst sätt. Intrycket över mål var ruskigt bra och den här miljonären lär vi få se i större lopp framöver. Jänkaren verkar vara av en häftig modell och insatsen på V86 sa att det här lovar mer.

Dennis De Castella

Kommentar: Oj, vilken insats hästen gjorde i dödens, att han inte fick vinna loppet var riktigt surt. Hästen pressade hårt mot ledningen, varvade på 13-fart och krossade ledaren och en av favoriterna, Sapajou. Torbjörn Jansson såg segersäker ut hela vägen, och som hästen såg ut genom sista sväng. Men med 100 meter kvar fick skrällen Temple Of Dreams fritt och hästen kunde speeda ner den moraliska vinnaren, Dennis De Castella. I bland värmer en andraplats rejält, och jag tycker man ska hylla insatsen på V86 – trots andraplatsen.

Dealwithakiss

Kommentar: Såg ruskigt fin ut hela dagen, från värmning, provstart – till lopp. Väl i loppet levererade den toppstammade hästen och reglerade fältet från dödens. Hästen avgjorde på lätta ben och var riktigt bra för dagen. Johan Untersteiner hade ryckt alla skorna och det gav den effekt som han hade hoppats på. Fläckfri i travet och insatsen lovade mycket mer. Bra!

Annabelle Dimanche

Kommentar: Gjorde jobbet den tunga vägen men visade att den bästa hästen vann. Hästen, som är oerhört härdad i tuffa lopp, gjorde ett topplopp och vann med krafter kvar. In i slutsvängen såg det ut som de smygkörda hästarna skulle gå förbi, men Robert Bergh fick ett härligt svart av hästen som gick undan till en överlägsen seger. Hon var värd det här efter många bra lopp utan seger.

Nuncio

Kommentar: Neeeeej, hela trav-Sverige suckade djupt när attacken i sista sväng ebbade ut rejält. Nuncio skulle bara vinna – men nu känns allt nattsvart. Något är fel med hästen, det ser alla. Men vad är fel? Tarzan sover nog knappast om nätterna innan han hittat problemet. Vad väntar nu, är det slutet på Nuncios fantastiska karriär? Är en start i Elitloppet ens aktuell? Jag vägrar att tro att Nuncio är slut, jag drömmer om att han är frisk och i toppform i Gävle, vinner där och sedan går ut i Elitloppet som den Nuncio som han var under hela 2016. Drömma måste man göra efter kvällens nya flopp…