TV4-profilen: ”Tror vi kommer ha roligt”

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Sofia Aronsson
TRAV

Travtränaren och TV4-profilen Sofia Aronsson har precis landat i Sverige – efter att ha varit nere i Frankrike.

I kväll blir hennes Rainbow of Nando hårt betrodd på V86.

– Jag tror jag kommer ha mycket roligt med henne, nästa år, säger Sofia Aronsson till Trav365.

Sofia Aronsson har precis klivit av planet på Arlanda i Stockholm när Trav365 når henne under onsdagseftermiddagen.

Travtränaren och TV4-profilen har varit nere i Frankrike och deras vintermeeting.

Under onsdagskvällen startar Sofia Aronssons 8 Rainbow of Nando (V86-8) på V86-spelet och får en hel del förtroende av spelarna.

Den italienska hästen kom till Sofia Aronsson i slutet på sommaren och har hunnit med fem starter för Axevallatjejen, det har slutat med tre segrar och två andraplatser.

”En fin häst”

– Jag tycker att det är en fin häst, hon visade ju också senast att hon fungerade bra med brodd också, om nu det skulle behövas i kväll. Hon har lottats till tråkigt utgångsläge, men jag hoppas kusken Örjan Kihlström fixar det, säger Sofia Aronsson till Trav365.

Hon blir hårt betrodd i kväll, tycker du det är rätt eller fel?

– Jag har varit i Frankrike och har därför dålig koll på motståndet, mer än att jag vet att förhandsfavoriten Calizza Boko är struken. Hon är från det här utgångsläget kanske lite beroende av vad konkurrenterna hittar på i dag, men jag tycker som sagt att det är en fin häst och hon går både framifrån- och bakifrån.

”Jag tänker långsiktigt”

Vad tycker du är hennes bästa egenskaper?

– Det är väl att hon är allround, men det känns som en jäkligt snabb häst och till sommaren när vi kan rycka skorna och sommarbana tror jag hon kan springa fort, säger Sofia Aronsson och fortsätter:

– Jag vill fortfarande få henne starkare än vad hon är nu, hon har ju bara gjort fem starter för mig och det var egentligen ett litet test för att se i några lopp vad det var för typ av häst. Jag är jättenöjd med vad hon gjort hittills och jag tänker långsiktigt med den här.

Kan du utveckla?

– Jag vill inte ställa av henne helt, hon hade ju vilat hela sommaren när hon kom till mig och det blir nog några fler lopp i vinter, och sedan satsar vi mot sommaren 2017. Jag vet att Örjan Kihlström ofta kör bra med hästarna och är inte orolig på det viset, men det här är inte hennes sista lopp i karriären, säger Sofia Aronsson och fortsätter:

– Jag håller henne högt och jag tror jag kommer ha mycket roligt med henne nästa år. När hon förlorade i Örebro näst senast var det mitt fel, hon hade varit sjuk och inte gått några riktiga jobb alls inför det och det syntes att det saknades lite till slut.

Några ändringar i kväll?

– Nej, det blir jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt och jag tror hon kommer göra ett bra lopp i kväll, men det är inte alltid bästa hästen vinner, framför allt inte från spår åtta, säger Sofia Aronsson.