Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Halmstad, måndag 17 april.

Spelstopp V64 15.10

DD 16.38

TV 4 Sport 21.30

ATG24 13.00

✓ DD-1

Rankning: 7–5–2–6–10–9–8–3–4–1.

Kommentar: Delicious U.S. är åter på banan för att ­tjusa travpubliken. Det läckra världsrekordstoet bollade med ­konkurrenterna i stoeliten senast och såg okörd ut på 1.11,8. Med två lopp i kroppen efter det långa uppehållet är toppformen på väg med stormsteg. Till den här starten har Daniel Redén aviserat att det blir barfota runt om. Så nu blir det åka av och räkna med att det kommer att gå undan värre på Halmstads snabba bana. Det blir uppvisning igen och frågan är bara vad segertiden blir. En 1.09-tid? Övriga får slåss om platserna bakom.

Nok’en Fräkkert visade finfin form vid segern senast. Edward Ale behövde loppet i kroppen senast och lär gå mycket framåt med den genomköraren. Är en elittravare i grunden. Det är även Takethem som imponerade i vintras och som nu gör årsdebut. B.B.S.Sugarlight letar efter toppformen efter två starter i år. Var inte märk­värdig senast men normalt är han med i platsstriden.

✓ DD-2

Rankning: 5–2–1–9–11–12–3–7–13–6–4–8–10.

Kommentar: Niky Flax galopperade från start i V75 ­senast. Nu är det bilstart vilket är en fördel. Näst senast ­spurtade han vasst efter sen lucka och han var ett stallskrik i V75 gången efter. Det här ser ut som en lämplig uppgift och felfri är det bra chans. Pharos Face gjorde flera bra lopp i fjol och visade bra fart för klassen. Gör nu första starten i ny regi och med tanke på hur många av Lutfi Kolgjinis hästar har års debuterat i år måste han tas på allvar direkt. Mo Farah har två plumpar i resultatraden med galopper men innan dess var det två raka segrar. Är snabb ut. Felfri är det bra chans.

✓ DD-systemet 3 rader

DD-1: 7 Delicious U.S..

DD-2: 5–2–1.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Delicious U.S. tar över efter en bit.

DD-2: En felfri Mo Farah tar spets.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Delicious U.S..

DD-2: Niky Flax.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel