De får stipendium av Stig H Johansson

1 av 3 | Foto: Kevin Oscarsson.
TRAV

Kevin Oscarsson, Evelina Månsson och Anders Eriksson.

De tre blir årets Stig H-stipendiater.

– Vi valde att utse tre stycken i år igen eftersom det är så många bra kandidater, säger Stig H Johansson.

Stipendiet består av ett utbildningsprogram under 2018 som syftar till att underlätta för lärlingarna att ta steget över och bli proffstränare.

Stipendiaterna kommer att hyllas av Stig H Johansson i Solvallas vinnarcirkel under Kriteriesöndagen efter lärlingsloppet "Stig H-akademiens lopp”.

– Om jag får välja mellan att köra lopp och träna så tränar jag. Jag hoppas att jag kan starta eget inom sex, sju år. De närmaste åren måste jag bygga upp en kontaktkrets av tänkbara hästägare och jag hoppas att stipendiet kan ge mig värdefull insikt ibland annat marknadsföring och mediehantering, säger Kevin Oscarsson till travsport.se.

”Älskar sporten i Frankrike”

Evelina Månsson har verkat i Frankrike de senaste åren, som ”boss” för Jörgen Westholms franska filial.

– Jag har tänkt gå den första tränarkursen på Wången till våren, när jag sedan känner mig mogen att bli tränare måste man nog först etablera sig i Sverige, men det vore roligt att så småningom ha något här nere. Jag älskar travsporten i Frankrike, säger hon till travsport.se.

Anders Eriksson är född in i travet och har arbetat länge hos Stig H Johansson och sedan några år hos Svante Båth. Även han tänker gå den första kursen på Wången nästa år.

– Jag vill känna mig trygg med att jag har hästägare i ryggen innan jag tar det steget och det ska inte ligga så långt in i framtiden.

”Goda förutsättningar”

Så här säger Stig H Johansson om årets stipendiater.

– Vi valde att utse tre stycken i år igen eftersom det är så många bra kandidater. Kevin, Evelina och Anders har alla på olika sätt goda förutsättningar att bli framgångsrika travtränare, säger Stig H Johansson.

Lärlingsstipendiet instiftades när Stig H Johansson fyllde 50 år för 22 år sedan.