”Kan vara sista loppet för i år”

TRAV

Kolgjinis chockbesked

Going Kronos hade uppvisning och vann på 1.10,7 på milebanan Tingsryd.

Men efter loppet kom Lutfi Kolgjini med ett dramatiskt besked.

– Det kan ha varit Goings sista start för i år.

Going Kronos har svikit i flera lopp på slutet. In på upploppet har hästen saktat ner sista biten in mot mål och fått se sig passerad. Problem med att kissa kan ha varit en anledning, andra har spekulerat i bristande vilja hos hästen som fått många tuffa lopp.

Nu vill Lutfi Kolgjini få upp självförtroendet på sin springare. Första steget i den matchningen togs i "Rekordförsöket" på milebanan i Tingsryd på söndagen.

Going Kronos ställdes mot ett ganska blekt gäng och tog omgående ledningen. Första 400 meterna öppnades ändå efter raska 1.06. Nästföljande 400 meter gick betydligt långsammare: 1.15. Sista halvvarvet drog Lutfi Kolgjini på ordentligt och fick direkt fem sex längder till konkurrenterna.

In på upploppet var det som i gamla goda tider, Going var helt överlägsen och länsade undan i sin glänsande stil. Hästen travade över mållinjen med spända linor på topptiden 1.10,7, även om det inte blev något nytt banrekord.

– Going var fin i dag. Alla giller den här hästen. Men det är en del saker kvar att lösa för att han ska hitta toppformen. Han har inte fått visa hur bra han är ännu. Nu ska jag diskutera med huvudägaren, Rune Andersson, hur vi ska lägga upp resten av säsongen. Kanske är det här sista starten för året, sa "Ludde" efter loppet.

Going Kronos kan alltså gå till vintervila – redan i augusti. Inom några dagar väntas besked från Lutfi Kolgjini.

Trots Going Kronos seger till favoritoddset 1,18 gav V65:an hela 1,1 miljoner kronor i utdelning till två rätta system. Mycket på grund av en jätteskräll i sista avdelningen, där Lennart Forsgren vann med Avalon Spider.

MiniMedia