'Kunderna fick vänta, jag stod och hoppade'

TRAV

Gunnar Johansson spelade in 521 000 kronor till sina kunder på V75 i lördags

Foto: Gunnar Johansson spelade in 521 000 kronor till sina kunder hos Fröslunda Tobak i Eskilstuna

Strax innan klockan 17.00 i lördags fick kunderna hos Fröslunda Tobak i Eskilstuna snällt vänta i kön.

Anledningen: butiksansvarige Gunnar Johansson hoppade och jobbade in sju rätt till butikens andelsspel och över en halv miljon kronor.

– Jag stod med telefonen i ena handen, blicken på tv:n och sedan hoppade jag, de kunder som var i butiken undrade nog, skrattar Gunnar Johansson till Trav365.

Claes Sjöström skrällde med Indigo Broline på V75 i lördags från Bergsåker i Sundsvall och var en bidragande faktor till att utdelningen för sju rätt sköt i höjden.

I Eskilstuna jublades det friskt.

Gunnar Johansson satte alla sju rätt på sitt andelsspel hos Fröslunda Tobak och 24 kunder fick vara med och dela på 521 000 kronor.

Varje kund hade köpt in sig för 342 kronor – och fick tillbaka 21 700 kronor.

”De undrade nog”

– Jag var själv i affären i lördags, och hade kunder inne i butiken när den sista V75-avdelningen gick. Jag hade min son i telefon som visste att vi var kvar med tre hästar i den sista avdelningen, så med telefon i ena handen och blicken mot tv:n stod jag och hoppade och skrek. De kunderna som var inne i butiken fick snällt vänta, och de undrade nog vad som hände, skrattar Gunnar Johansson till Trav365.

Gunnar själv missade en del i jättevinsten i lördags, då han inte köpte någon egen andel.

– Jag brukar nästan alltid köpa en egen andel, men stod över i lördags och då satt det. Det var lite snöpligt, men jag är givetvis jätteglad för kunderna och det är de viktigaste att de får vinna och vara med och dela på pengar.

”Pengarna tog slut”

Gunnar spikade On Hold och och Twigs Atkin, och efter lördagens vinstsuccé tömdes kassan tidigt på söndagen.

– Kunderna är jätteglada, och de strömmade in till butiken i söndags för att hämta ut sin vinst. Pengarna i kassan tog slut fort i söndags, och de som inte hade hunnit hämta ut sina vinstpengar fick vi skicka till andra butiker. Det här är jättekul, säger Gunnar Johansson.