Annas drömjobb – sköta lilla Vinnie

avErik Pettersson, Minimedia

TRAV

Anna Engström, 28, fick drömjobbet att ta hand om Vinnie.

Snart börjar hennes arbete med att ta hand om lilla hästen som gjort succé på Youtube.

– När jag såg Vinnie var det kärlek vid första ögonkastet, säger Anna Engström.

Foto: ATG
Anna Engström och Vinnie.

ATG:s lilla häst Vinnie har redan gjort miljonsuccé på Youtube och de flesta har sett honom i någon av ATG:s reklamfilmer som rullar i rutan.

Under en tid har spelbolaget annonserat ut jobbet som skötare till charmknutten.

Och nu är det klart vem som fått drömjobbet, Anna Engström, 28.

”Inte riktigt smält det...”

I november gör Anna Engström första dagen på sitt nya jobb vid Stig H Johanssons gård i Upplands Väsby. Hon blir ansvarig för allt från den dagliga skötseln och träning till att följa med på Vinnies aktiviteter.

– Att se till att Vinnie mår bra kommer alltid i första hand, men jag ser även fram emot att visa människor vilken fantastisk häst Vinnie är. Han är så mycket mer än karaktären vi ser i reklamfilmerna. Han är extremt snabblärd och nyfiken. När jag såg Vinnie var det kärlek vid första ögonkastet och jag har fortfarande inte riktigt smält att jag fick jobbet, säger Anna i ett pressmeddelande.

”Kan vara Sveriges bästa hästjobb”

För Angelica Christiernin, som ansvarar för Vinnie och rekryteringsprocessen, var det viktigt att hitta en person med gedigen erfarenhet från att arbeta med hästar som samtidigt kan agera ansikte utåt för ATG.

– Det här kan vara Sveriges bästa hästjobb. Tjänsten är unik eftersom den kräver någon som kan fortsätta Vinnies utbildning och samtidigt ingå i marknadsteamet. Annas erfarenhet av unghästar är perfekt för Vinnie eftersom han fortfarande bara är två år gammal. De kommer utgöra ett utmärkt team och ha mycket roligt tillsammans, säger Angelica Christiernin.