V86

”Precis som i alla branscher måste man jobba stenhårt”

avChristoffer Wickman

Foto: ATG Play
Daniel Berglund

Daniel Berglund, 45, har spelat in över 55 miljoner kronor via ATG Tillsammans – på två år.

I ett möte med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog berättar tipsexperten om vinsterna, den spektakulära septemberlördagen på Jägersro, och vägen till framgång.

– Det finns inga hemliga knep, vill man nå framgång måste man jobba stenhårt, säger han.

I senaste avsnittet av Hans G på vinnarturné går resan till Uppsala, där ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog möter Daniel Berglund, 45.

Travexperten, som skriver V86- och V75-krönikor varje vecka hos Travnet, har varit väldigt framgångsrik via ATG Tillsammans sedan han drog igång där i mars 2016.

På två år har Berglund spelat in över 55 miljoner kronor via ATG Tillsammans, bland annat den spektakulära vinsten på 17,6 miljoner kronor från Jägersro i september 2016 – vilket är en av de största vinsterna via ATG Tillsammans någonsin.

I reportaget med Hans G berättar Daniel Berglund om den spektakulära vinsten, sina framgångar, alla reaktioner, och sedan bjuder han Trav365:s läsare på sina bästa tips till kvällens V86-tävlingar på Solvalla och Åby.

”Brukar vara ganska cool”

När Daniel Berglund spelade in 17,6 miljoner kronor till de som köpt en andel i hans V75-system den där septemberlördagen så tog Berglund två tredjedelar av den totala V75-potten.

– En otrolig dag faktiskt, väldigt spännande. Vi satt kvar med spik i sista loppet på en häst som inte alls var favorit i Top of the World med Ulf Ohlsson som hade spår ett, berättar Daniel Berglund och fortsätter:
– Den tog ledningen som jag trott och hoppats och sedan höll han undan till slut. Det var lite oklart hur mycket betalt det skulle bli eftersom det var värt över 200 000 kronor tidigt i omgången, men det blev bra pengar till slut.

Berglund berättar om känslorna efter vinsten.

– Jag brukar vara ganska cool faktiskt och inte försöka visa så mycket känslor, men den gången var det lite injobbning framför tv:n faktiskt, jag förstod att det var mycket pengar på gång och att många skulle vinna mycket pengar.

”För många var det en fantastisk grej”

Att många skulle vinna mycket pengar var ingen underdrift, ett 100-tal personer hade köpt in sig i Daniel Berglunds system för 360 kronor, och fick drygt 170 000 kronor tillbaka per andel. Reaktionerna lät så klart inte vänta på sig.

– Jag fick jätttemycket reaktioner så klart, för många var det här en fantastisk grej, och för mig också, det var jättekul.

Daniel Berglund spelade också in 2,2 miljoner kronor så sent som lördagen den 17 februari från Axevalla.

– Det var inte ett så märkvärdigt system den gången, tycker jag egentligen. Jag spikade som så många andra Southwind Feji och sedan fick jag lite känsla för att det skulle bli ledningen för Linus Boy, så jag spikade dom och sedan tog jag lite hästar i de andra loppen så långt pengarna räckte.

”Måste jobba stenhårt”

Berglund berättar om vägen till framgångarna.

– Det finns inga hemliga knep, precis som i alla branscher, vill man nå framgång och att det ska gå bra måste man jobba stenhårt, så är det bara. Det mest handfasta är ändå att se så mycket trav man verkligen kan, för att lära känna hästar och kuskars egenskaper, banors egenskaper, och allt man behöver för att lägga pusslet.

De flesta travspelare drömmer om att någon gång bli ensam med alla rätt på V75 eller V86, men inte Berglund.

– Jag var ju nära den gången på Jägersro när vi tog två tredjedelar av potten, men jag har inga direkta drömmar. Jag försöker vinna så mycket pengar som möjligt till dom som är med och köper andelar, jag tycker det är jätteroligt, säger han.

Här kan du se inslaget med Daniel Berglund

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

ATG

V86-tips

Solvalla