Forcerade stängslet – och sprang ut på vältrafikerad bilväg

Markus Pihlström
Markus Pihlström

Två hästar hos proffstränaren Markus Pihlström forcerade stängslet till hagen och rymde – ut på en vältrafikerad bilväg.

Bägge hästarna tvingades sys – men klarade sig efter omständigheterna väl.

– Det kunde gått betydligt värre, säger Markus Pihlström.

Det var strax efter klockan 14.00 under söndagen som två lösa hästar sprang på Timmervägen i Sundsvall. De lösa hästarna bildade trafikköer på platsen och några trafikanter stannade på platsen och försökte fånga in hästarna.

De två hästarna var de treåriga hästarna Mons Sirocco och Miss Hejaracka, hos Bergsåkerproffset Markus Pihlström.

De bägge hästarna hade forcerat stängslet i hagen och rymt.

”Måste fått ett riktigt break”

De bägge hästarna fångades in, och fick sys. Men klarade sig efter omständigheterna väl.

– När sådant här inträffar, de få gånger det gör det, så springer hästarna normalt till stallet, eller till de andra hagarna, men de här måste ha fått ett riktigt break i går eftersom de inte sprang dit, säger Markus Pihlström och fortsätter:
– Istället sprang de ut på en ganska vältrafikerad bilväg.

Hur gick det med hästarna?

– Det var kallt och mycket snö och när de sprang i snön så sprang de och skar sig i skarorna, så bägge fick sys. Det var mycket på det ena, och lite mindre på den andra. Det är tråkigt så klart, men det är ingen fara för livet utan de kommer att bli bra. Det var inga senskador eller så, och vi fick bra hjälp av veterinär i går.

Markus Pihlström är ändå lättad, då det kunde slutat värre.

– Det är så klart jättetråkigt när sådant här inträffar, och det är så klart aldrig roligt. Men när hästarna ger sig ut på en vältrafikerad bilväg kan det bli både personskador och hästskador, och man får vara glad, när väl något sådant här inträffade, att det inte gick värre.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!