Finns en del kvar att bevisa för tipsettan

Expertens DD-tips – onsdagen den 6 maj från Bergsåker och Solvalla

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 6 maj.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–4–2–1–9–7–12–10–8–6–5–11

Kommentar: Det kan vara så enkelt som att Highspirit tar ledningen och stannar där hela vägen, men vi vill inte spika då konkurrenterna övertygar. Macelleria vann V75-lopp senast. Han är startsnabb men kommer inte förbi Highspirit. Kan dock utmana oavsett.

Malkin hittar en extraväxel barfota. Gick så senast då han avgjorde lekande lätt, och ska gå så igen. Heading Reference är väl den i vår kvartett som är ett litet frågetecken – vi var inte överdrivet imponerade av honom senast. Men vi vet att han kan bättre och den här gången får han en fin resa (rygg ledaren?) där han slipper göra grovjobbet.

DD-2

Rankning: 4–1–2–3–10–5–7–11–9–8–6–12

Kommentar: Kanske är Hail Mary Sveriges bästa fyraåring, vilket inte säger lite i en kull som håller hög klass. Men det finns ändå en hel del kvar att bevisa för honom, och helt säkra är vi inte att han vinner ett så här hårt lopp från dödens. Det är nämligen vad som kan komma att krävas av honom. Om Hail Mary är bäst i kullen så är Gulfstream Am kanske snyggast? Springa kan han också. Dubbla galopper senast oroar men Lugauer åker knappast så här långt (från Malmö) om han inte tror att Gulfstream Am är i ordning.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 3–4–2–1.

DD-2: 4–1.

Vem tar spets?

DD-1: Normalt sett är Highspirit snabbast.

DD-2: Gulfstream Am eller My Sweden. Provar Hail Mary att få överta?

! Statistikvinnarna

DD-1: Donners Am.

DD-2: Hail Mary.


Publicerad: