Efter utspelet: ”Var att dra det för långt...”

Experten och tränaren förklarar: ”Inga körorder från min sida”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Foto: ATG, TV4 Play

Micke Nybrink sa att det var stallkörning i V86-7 i onsdags.

Tränaren Joakim Elfving svarar – och lägger sig platt.

– Det var ingen som hade någon körorder från mig. Det blir fel ibland och nu blev det fel, säger han.

Det var på V86-spelet i onsdags som Magnus A Djuse valde att köra sin häst, Clerys Spring D.T., i ledningen i V86-7. Hästen tröttnade rejält - istället vann stallkamraten, Lyx Håleryd.

Tv-experten Micke Nybrink tyckte det var stall körning med Joakim Elfvings hästar.

– Dom offrade ju den andra hästen i stallet där, Magnus A Djuse körde Clerys Spring D.T. i ledningen, trots att den inte hade startat sedan i augusti. Den kom knappt till mål, var trött efter ett varv, sa Micke Nybrink i V86 Direkt. 

Efter uttalandet har Nybrink lugnat sig.

– Jag sa det efter loppet och det var nog fel. Det var troligen inte därför Magnus Djuse körde så dåligt. För en dålig styrninng var det, det backar jag inte en tum på. Hästen var kall efter ett varv, säger han.

– Men att de offrade en häst för att en annan skulle vinna var att dra det för långt.

”Inte likt Magnus...”

Succétränaren Joakim Elfving fick höra om uttalandet i tv via bekanta – och tog kontakt med Nybrink.

För Trav365 svarar han - och lägger sig platt:

– Det är ingen som hade någon körorder från min sida. Magnus visste att hon hade varit borta länge. Jag berättade om hennes styrkor och svagheter, men det var aldrig något snack om att hon skulle gå i ledningen. Det blir fel ibland och det var inte likt Magnus, han har kört åt mig tidigare här och vunnit sen så kom hon ut och kändes så fin…jag värmde ju henne och hon kändes som när hon hade form i somras - jättefin! 

– Men jag tycker bägge kuskarna (Magnus A Djuse och Lars-Göran Söderberg) körde för offensivt. Tar ”Lalle” lugn dödens så vinner nog hans häst, för Magnus visade ju tidigt att han ville köra i ledningen. Det var ju Lars-Göran som fortsatte köra i ett högt tempo och bjöd in ”Lyx”, säger Joakim Elfving. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN