”En fantastisk häst – det känns bra…”

Nytt reseupplägg ska göra stjärnhästen redo för Prix d’Amérique: ”Tufft förra gången”

Sexa i Masters-finalen på Vincennes i höstas.

Nu ändrar Stefan ”Tarzan” Melander reseupplägget med Milligan’s School inför Prix d’Amérique.

– Det känns bra! säger tränaren.

På söndag avgörs sedan världens tuffaste travlopp: Prix d’Amérique.

Under torsdagen blir startlistan komplett.

2 700 meter på Vincennes utslagsgivande bana med både nedför- och uppförsbacke och ett förstapris på 450 000 euro, eller runt 4,7 miljoner kronor, väntar.

En som kommer till start: Milligan’s School, tränad av Stefan ”Tarzan” Melander.

– Jag körde precis sista jobbet med honom. Allt är överlägset - han känns jättefin! Det är en fantastisk häst, så jäkla säker. Han gör allt man begär, det är en drömhäst.

När åker han mot Paris?

– I kväll (läs onsdag kväll). Så hoppas jag att han är framme i Paris på fredag morgon. Han får övernatta i Malmö och sova lite där, sen åker dom vidare, så får han två dagars vila - sen start.

”Skulle vara läckert”

Det hela är ett nytt reseupplägg. I höstas startade stjärnhästen i Masters-finalen på Vincennes-banan, men då blev resan tuff.

– Då reste han lång tid i följd och fick ingen vila på plats, det här tror jag blir bättre.

Det milda vädret i Sverige har gjort att Melander kunnat träna sin häst precis som han velat efter sista starten. 26 december.

– Det har ju varit ett unikt väder. Han har gått sina jobb hela tiden. Januari är ju annars en månad som man får ändra träningen hela tiden annars, men nu har det varit jättebra! 

Vad säger du om hans chans? Kan han vinna?

– Njae, men trea-fyra kan han vara med lite flyt. Det skulle ju vara läckert. Han har gått med vinterskor här hemma, nu får han springa barfota, det brukar ju mina hästar gilla. Det krävs en bra start för att få en bra position, men sen är det ju Prix d’Amérique vi pratar om…

– Distans och bana klarar han och det är en otroligt stark häst, men det är inte säkert att det räcker ändå, det är så pass tufft.

”Björn är säker”

Stefan Melander har stenkoll på all världens travsport och har sett alla de förberedande loppen på Vincennes inför Prix d’Amérique.

Vem tror du vinner?

– Jag tror att yngst är bäst, tror att Björns häst (Face Time Bourbon) kommer att vinna. Björn är säker också! 

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!