NHL-stjärnan roar sig med trav: ”Skitkul”

Lucas Wallmark i karantän i Florida – då laddar han med hobbyn

Lucas Wallmark.
Lucas Wallmark.

Ishockeyn står stilla i Nordamerika och 24-årige NHL-proffset Lucas Wallmark sitter i karantän i Florida.

Då passar Tre Kronor-spelaren på att fördriva tiden – med trav.

– Jag försöker kika så mycket jag bara hinner och kan. Det är skitkul att de fortfarande kör, säger Lucas Wallmark till Hockeysverige.se.

Det var bara en månad sedan NHL-stjärnan Lucas Wallmark blev tvingad till ett klubbyte.

Han ingick i en bytesaffär mellan Florida Panthers och Carolina Hurricanes – någonting han inte var förberedd på.

”Förstod att något var på gång”

– Jag kom in på hallen på måndagen där och skulle träna som vanligt, men i stället blev jag blev inkallad till möte med GM och då förstod jag att det var något på gång. Sedan var det bara att säga hej då till grabbarna, hem och packa väskan och sätta sig på ett flyg, säger han till Hockeysverige.se.

Väl i sin nya miljö kom nästa bakslag för Lucas, som knappt hade hunnit bli varm i kläderna i sin nya klubb i Florida. På grund av Coronaviruset är allt spel stoppat.

”Inte så mycket annat att göra”

Just nu sitter Lucas på ett hotellrum i Fort Lauderdale tillsammans med sambon Matilda och hunden Lovis. Då passar den 24-årige NHL-spelaren på att fördriva tiden med sin stora hobby – trav.

– Det började med att farfar och farsan var inne i branschen, ägde lite hästar och så. Man hängde med på travet när man var liten och sedan har intresset byggts upp ännu mer genom åren. Det är perfekt när man behöver koppla bort hockeyn, säger han till Hockeysverige.se och fortsätter:

– Jag försöker kika så mycket jag bara hinner och kan. Det är klart man försöker följa med nu när man inte har så mycket annat att göra.

”Otroligt läckert”

Under sommaren i Sverige tillbringar Wallmark en hel del tid på travbanorna och är även delägare i några hästar hos tränaren Petter Lundberg.

– Sporten i sig blandat med spel och att man är med och äger häst… Det är helheten som är charmen med sporten. Det är otroligt läckert att få vara med och följa sina egna hästar från det att de är små och tränar sig hela vägen upp, säger Wallmark.

Han tycker också att det är självklart att travet fortsätter att tävla – som en av få sporter i Sverige.

– Det är skitkul att de fortfarande kör. Det är ju lite annorlunda eftersom tävlingarna är utomhus, så jag tycker det är rätt att de kör på, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!