Ett öppet lopp – finns flera seriösa segerbud

Expertens DD-tips – måndagen den 15 juni från Örebro

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Örebro, måndagen den 15 juni.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 9–2–11–1–10–7–6–3–8–4–5

Kommentar: Man vet inte vart det tar vägen till slut – men så här långt är såväl Selected News som Ferox Brick och Revelation i våra ögon potentiella topphästar med tiden. När det gäller Revelation har han ju redan varit framgångsrik, med seger i Svensk Uppfödningslöpning och 1,65 miljoner kronor insprunget på sju starter. På grund av läget rankas han dock ner till en tredjeplats den här gången.

Ferox Brick är mest orutinerad i den här trion som vi tror gör upp om segern i den här E3-uttagningen. Fyra starter har han gjort: två vinster, två andraplatser. Med utstrålning som få i kullen så här långt lär han gå framåt för varje start. Gynnas mycket av att han har framspår när de två värsta konkurrenterna har bakspår.

Tipset går ändå till Selected News som vi är oerhört imponerade av. Näst senast avslutade han 10,7 sista rundan (det är få i kullen som kan det) men hade för långt fram. Senast avslutade han lika fort men hann då fram precis, visandes väldigt bra löpskalle. Vi gillar honom verkligen!

DD-2

Rankning: 9–4–6–1–8–12–3–10–11–2–5–7

Kommentar: Usain Tilly var den här årgångens första riktiga snackhäst. Inför detta har han bara en start – galopp, fick sedan lunka på i 14-tempo bakom fältet – innanför västen. Han är svårbedömd, men får tipset då han är en oerhört fin häst. Men loppet är öppet, flera seriösa segerbud.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 9–2.

DD-2: 9–4–6–1.

Vem tar spets?

DD-1: Ferox Brick körs dit tidigt?

DD-2: Fördel Forever Melon. Kan Fire Piston ta emot?

! Statistikvinnarna

DD-1: Despot Power.

DD-2: Usain Tilly.

Publicerad: