Peter G Norman: De fick fyra miljoner

Proffstränaren hjälpte flera svenskar att bli miljonärer

Uppdaterad 2019-08-28 | Publicerad 2019-08-26

Peter G Norman, 40, skrällde på V75 med All Star.

Då hjälpte han flera svenskar att bli miljonärer.

I ett klipp som sprids på sociala medier skriker sig tre herrar hesa när Peter G Norman vinner V75-loppet.

– De fick fyra miljoner kronor och det är så klart jättekul, säger Peter G Norman.

Det var i lördags som det var multijackpott på V75 från Bergsåker. I sjurättspotten låg hela 106 miljoner kronor.

När de sju V75-loppen var avverkade landade V75-utdelningen på 1,8 miljoner kronor, något som 57,19 system av totalt 1 993 314 inlämnade system hade klarat av.

En av de stora anledningarna till att det blev miljoner på V75 var Solvallaproffset Peter G Norman, han skrällde nämligen med fyraprocentaren All Star i den sjätte V75-avdelningen. Tillsammans med kusken Jorma Kontio, som vann med den andra skrällen Björs Frej, hjälpte han i lördags flera svenskar att bli miljonärer.

”Det är jättekul”

I ett klipp som sprids på sociala medier, och som Peter G Norman själv lade ut på sin Twitter under söndagen, syns tre herrar skrika sig hesa när Peter G Norman och All Star vinner V75-6 och därmed bäddade för miljonutdelning på V75.

– Jag satt och kollade på Twitter i söndags och sedan hittade jag det här klippet, jag tyckte det var jätteroligt och tänkte att det kan vara kul att dela det. Jag är inte så jätteaktiv på sociala medier men tyckte det här var kul, berättar Peter G Norman.

De skriker in dig och All Star ganska rejält…?

– Ja, de fick ju in två V75:or och vann runt fyra miljoner kronor till deras andelsspel, och det är jätteroligt. Det var ju min och Jorma Kontios häst som var de stora skrällarna i V75-omgången, och det är jättekul.

Vad trodde du om All Star på förhand, trodde du han kunde vara den miljonskräll som han blev?

– Både och faktiskt. Jag visste att hästen hade bra form, däremot var jag lite tveksam till distansen då jag förstod att det skulle bli ett högt tempo hela vägen. Min häst är ingen startblixt och det var lite vart vi skulle hamna från start som skulle bli avgörande. Nu fick vi ett väldigt bra lopp och då var han bara starkast till slut och han vann faktiskt med lite krafter kvar också. Jag trodde min häst skulle svara för ett bra lopp på förhand, men trodde kanske att det skulle bli svårt att vinna loppet. Men nu fick vi som sagt ett väldigt bra lopp.

”Bättre och bättre hela tiden”

Det känns som All Star har utvecklats en del på slutet?

– Ja, verkligen. Han har problem med en armbåge hästen och kan därför inte träna med brodd, därför tar han det väldigt lugnt på vintern och därför kommer han igång ganska sent på året, både i fjol och i år. Men det känns absolut som han har utvecklats från i fjol till i år, helt klart.

Vad mer finns det i honom, tror du?

– Han fortsätter att överraska hela tiden. Han gjorde ett otroligt bra lopp i Hagmyren tycker jag och sedan stod vi över V75-finalerna och gick ut i Bollnäs istället och sedan har vi siktat på lördagens lopp på Bergsåker. Han kommer ta klivet till Silverdivisionen och sedan får vi se hur han står sig där. Han behöver utvecklas lite till, men jag tycker han blir bättre och bättre hela tiden. Det här är en häst som kom igång ganska sent också, jag fick honom sent på hösten som fyraåring och han hade haft en del problem före det så även om han nu är sju år så är han, inte grön kanske, men han har inte varit med så många år om man säger så.

”Då förstod jag att vi skulle vinna”

Hur var känslan under loppet i lördags?

– Den var bra hela vägen, och även om vi fick några längder fram till Track Angle och Anders Eriksson runt slutsvängen så hade jag inte ryckt tussarna ännu och i det läget hade jag inte gett upp. All Star har lite svårt i kurvorna och vill gärna springa och bryta ner lite och han har väl inte världens bästa kurvteknik, så där satt jag mest och körde på säkerhet, säger Peter G Norman och fortsätter:
– Men jag kände att jag hade mycket att köra med och jag vet att min häst går hela vägen hem och när jag ryckte tussarna och vred ut honom in mot upploppet så bet han bara tag i grejerna och då förstod jag tidigt att vi skulle vinna. När jag ryckte tussarna och vred ut honom så kändes det klart. Det var en väldigt rolig seger och kul att vinna när det är så mycket publik också. Det är rolig stam på den här hästen också, både mamman och pappan är uppväxta här i Erikssund där vi håller till.

Vad händer med All Star nu?

– Vi ska kolla upp honom och sedan får vi se, det är ingenting bestämt ännu men det lutar väl åt V75 i Bollnäs om tre veckor och sedan V75-finalerna, säger Peter G Norman.

Följ ämnen i artikeln