Klart: så avgörs Hugo Åbergs Memorial

Startspåren till miljonloppet klara

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Starten av Hugo Åbergs Memorial 2018 går i väg
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Starten av Hugo Åbergs Memorial 2018 går i väg

Tisdagen den 30 juli avgörs Hugo Åbergs Memorial på Jägersro – med 1 609 000 kronor i förstapris.

Nu är lottningen till storloppet klart.
– Det ser ut att kunna gå undan från start, säger Jägersros sportchef Mats Ahlqvist.

Under tisdagskvällen lottades startspåren till en av Jägersros stora höjdpunkter – Hugo Åbergs Memorial, som i vanlig ordning avgörs sista tisdagen i juli.

Loppet går över distansen 1 609 meter med autostart och i år har man höjt prissumman för vinnaren till 1 609 000 kronor. Vinnare i lottningen blev 2018 års elitloppsvinnare Ringostarr Treb som lottades till innerspår bakom startbilens vingar. Propulsion jagar sin fjärde raka seger i loppet och drog ett bakspår.

– Visst kommer mycket fokus att läggas på om Propulsion ska kunna vinna fyra år i rad. Spårlottningen gör det spännande, men han fixade segern ifjol då han behövde runda alla i tredjespår, säger Mats Ahlqvist, sportchef på Jägersro.

”Kommer att gå undan från start”

Loppet körs till minne av Hugo Åberg, som var byggmästare och en stor profil inom travsporten på Jägersro. Loppet klassas som ett Grupp 1-lopp vilket innebär att det är av högsta internationella klass. Propulsion noterade 2017 tiden 1,08,1 som också är den snabbaste genom tiderna.

– På förhand har vi flera startsnabba hästar där framme och det set ut som att vi kommer få ett fint tempo från start. Vi vet att det går att köra riktigt fort den här tävlingsdagen, säger sportchefen.

”Lapp på luckan”

Årets startfält ser spännande ut och nu hoppas banan att det kommer mycket folk till publikplats. Redan nu kan vi se att vädrets makter verkar vara på Jägersros sida. Publikrekordet från Hugo Åbergs-kvällen ligger på 13 739 besökare och uppnåddes i samband med 2014 års upplaga.

– Det ser upplagt ut för en riktig publikfest och det värmer verkligen att kunna säga det i en tid då vi inte är vana vid det. Kapaciteten i år ligger på runt 11 000-13 000 platser och vi hoppas med lapp på luckan då vi även väntar strålande väder.

Publicerad: