Drog in 2,4 miljoner kronor: En del gråter

Industriarbetaren satte full pott på V86 • Systemet • Reaktionerna • Draget till V75-jackpotten

Uppdaterad 2019-08-16 | Publicerad 2019-08-08

Industriarbetaren Torbjörn Zetterman, 50, satte full pott på V86 och drog in 2,4 miljoner som andelsköparna fick dela på.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– En del gråter, det går ända in i hjärteroten, säger han.

Under onsdagskvällen avgjordes V86 på Bollnäs med en jackpott.

Totalt prickade fem olika system in alla åtta rätt. Utdelningen på enbart ”åttorna” blev 2 064 677 kronor.

Ett av systemen knåpade 50-årige Torbjörn Zetterman från Kungälv ihop.

Hans fru och hennes två bröder jobbar och driver butiken ”Hemmakväll” i Kungälv, och sedan ett par år tillbaka är Torbjörn en av tipparna via ATG Tillsammans.

”Stora pengar för oss alla”

Under onsdagskvällen såldes 55 andelar i hans system som kostade 50 kronor per andel.

Totalvinsten blev 2,4 miljoner kronor och varje andel blev värd 44 626 kronor.

– Det känns så roligt, nästan 45 000 kronor per andel. Det är stora pengar för oss alla, och det är inga storspelare som köper en andel för en femtiolapp, säger Torbjörn Zetterman till Trav365 efter succén.

Han hade själv en andel – men gläds mer åt de som valde att vara med på systemet.

– Det låter klyschigt, givetvis är det skönt att det kommer in lite extra pengar på ens eget konto, men man är nästan ännu gladare för alla kunder som ger mig förtroende vecka efter vecka, det värmer. Det är aldrig några sura miner, folk som ifrågasätter eller är otrevliga.

Avslutade med tre spikar

Reaktionerna efter miljonvinsten har inte låtit vänta på sig.

– En del är tårögda och en del gråter. Hustrun ringde från butiken i dag och en kund kom in och grät, hon var så lycklig. Det går ända in i hjärteroten, säger Torbjörn.

På det vinnande systemet valde han att spika i de tre sista loppen.

I avslutande V86-8 spikades Odd Herakles, då han valde att nobba favoriten Pydin.

– Jag åkte på Pydin för någon vecka sen, jag kände att han fick det lite kört i halsen och blev omotiverat stor favorit nu. På systemet ska jag alltid hitta en chansspik och det blev Odd Herakles i sista som är en kanon och det var bara läget emot.

Hur följde du loppen?

– Jag satt vid datorn och ATG Live som jag alltid gör och frun kom in och tittade också när det var dags för sista loppet. När Odd Herakles vann hoppades vi upp, det blev grattis från andelsköpare och en grattispuss. När man såg hur mycket utdelningen blev, ja, det har man nästan inte förstått än.

”Kan bli livsfarlig”

På lördag väntar en ny jackpottchans när V75 avgörs på Torbjörns hemmaplan Åby. Och han har ett motdrag till omgångens store favorit Propulsion i Åby Stora Pris, V75-7.

– Det tar emot, för jag älskar verkligen Propulsion. Han ska vinna men kommer gå ut som favorit och vill man söka en lite större utdelning så varnar jag för Pastore Bob som kan bli livsfarlig, säger han och motiverar:

– Han är startsnabb, har lätt att placera sig, kommer få en lucka och är enormt speedig.

Följ ämnen i artikeln