V4

Bergh: ”Det är en historisk dag…”

Vann alla lopp på V4-spelet - kopplade rejält grepp om tränarligan: ”Vunnit alla lopp på V3, men aldrig V4”

avErik Pettersson

Foto: ATG
Robert Bergh har slagit rekord vad gäller inkörda pengar till stallet 2019, under måndagen tog han hem alla V4-loppen på hemmabanan Åby där han även går mot segern i tränarligan.

Bergh, Bergh, Bergh och Bergh.

Så såg det ut på Åby travets lunch-V4:a under måndagen - stortränaren tog hem alla lopp på spelformen.

– Det är en historisk dag, sa Robert efter fjärde dagssegern på hemmabanan.

Mellby Granat.

Vison d’Inverne.

Ivory di Quattro.

Zeus Dipa.

Det är hästarna som ordnade en fyrling till Robert Bergh under måndagens lunchtrav på hemmabanan Åby i Mölndal. Det var inte ”bara” en fyrling, Bergh gjorde rent hus på spelformen V4 och tog hem samtliga avdelningar.

– Det är en historisk dag för mig. Jag har vunnit alla lopp på V3, men aldrig på V4, sa han efter sin fjärde dagsseger.

Och det kan faktiskt bli lite firande efter segerkavalkaden.

– Ja, det är lite lurt faktiskt. Det är lugnt ett par dagar. I alla fall en trevlig kväll i dag. En måndag är alltid bra, sa Bergh med ett skratt innan han åkte tillbaka mot stallet.

Untersteiner: ”Han var överlägsen i dag”

De fyra segrarna var också bra för Robert Bergh i tränarligan på Åbytravet. Inför måndagens tävlingar ledde han med fem segrar före Peter Untersteiner, med ställningen 54-49. Efter måndagen är ställningen 58-50, till Bergs fördel. Untersteiner knep segern i sista loppet, där Robert inte deltog med någon häst.

– Detta var lite lättare att vinna när han inte var med. Han var faktiskt överlägsen i dag. Det blir en extra krydda i december, båda ger järnet för den här ligan, sa Untersteiner om kampen i ligan.

Slagit tidigare rekord

Bergh kan se tillbaka på ett magnifikt 2019, i alla fall penningmässigt in till stallet. Med en knapp månad kvar av året har han redan nu slagit sina all time high-siffror i inkörda pengar till stallet. Han har kört in drygt 32,5 miljoner kronor och har en segerprocent på 20.

ARTIKELN HANDLAR OM