Mejla

Micke Nybrink

Jag är så dum att jag spikar emot på V75

Micke Nybrink synar lopp för lopp på V75 • System • Lördagen den 30 november från Gävle

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Elian Web spikas på V75.

Alla spikar Milligan’s School, hästen som får allt gratis.

Kan det bli samma elände igen? Vänskapsmatch över tre varv.

Jag är så dum att jag spikar emot.

Ni behöver inte ta rygg.


ANNONS: Nu har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Pausat en dryg vecka, vet inte om det är positivt, ännu.

Känslan är i alla fall att jag är återhämtad och att det blir en toppinsats direkt.

Möjligen med ett släng av övermod kastar jag mig över Gävle – en omgång med ett par tacksamma (ganska usla) storfavoriter.

V75-1: Full fart direkt med 1 640 auto i näst högsta klassen. Hazard Boko är bra och när han slipper ”maxas” (usch) och får gå med skor och vanlig vagn är han jättebra. Här åker han med och spurtar som en tok.

Thrust Control är hästen med brantast formkurva och tränaren hyllar kopiöst. Antingen ska han säljas eller så är han bra på riktigt. Jättetidig är han i alla fall med rallykusken Jepson. 

Dom Perignon är också given, tro inget annat.

Kan vara stenklar

V75-2: Dusktodawn Sisu kan vara stenklar. Hon är kraftigt uppåt och har en uppgift som ser skräddarsydd ut. De andra är inte lika bra. Sverigedebuten för Artemide Zacks smakade annars mera och läget är spännande.

V75-3: Okej, de säger att Milligan’s School är klar. Alla. Det gör inte jag. Tycker att han haft en hel del tur på slutet när han fått loppen gratis och ändå nästan förlorat. Visst, tre varv är ett plus för Melanders lågpulsare och möjligen får han göra som han vill igen.

Nej, jag håller Elian Web som snudd på lika bra och om han skulle få gå i ryggar sista 800, då vete fasen om storfavoriten kan försvara sig över upploppet.

Titta gärna på Romme näst senast. Då gav han Milligan’s en match från spår elva bakom bilen på kort distans. Gör som ni vill men jag ser stort spelvärde i att spika såna här. Åtta mot 58 procent. Man eller mus?

Det oroar

V75-4: Kallblod och jag får för mig att sex hästar kan vinna. Jörgen Westholm tror hårt på sin Gnistas Filur som han spikar i ett officiellt tips. Det som oroar är om han inte kan tävla barfota, det här ju också sista chansen på fyra månader. Och fyra minus ska det bli på lördag. Annars är Hvalstad Odin ett hett bud. Han möter enklare hästar, trots att det är en final.

V75-5: Inspector är läcker, en stor lufs som slukar mark och dessutom kan öppna fort. Om Carl Johan Jepson trycker gasen i botten och håller spets borde det vara slut.

Björn Goop lät uppåt när han fick chansen att berätta om hästen och spåret. Det var bara galopp emot, hördes det som.

Jobbigt för alla

V75-6: Tre jättestarka hästar över lång distans, Magic Cash, Whipped Eggs och Global Winner. Det här blir jobbigt för alla inblandade. Vill ändå ha med All Star som svek senast men som imponerat före det med snygga avslutningar. Melizza är kanske överkurs att ta med – men läget är en garant för en smygare. Hon hänger med i alla tempon.

V75-7: Seismic Wave blir jag inte klok på. Han såg inte rolig ut någon gång senast men vann ändå med en gäspning och sista 50 travade han faktiskt fint.

Han har gått 1.08,5 i USA och det motsvarar, så här års i Gävle, 1.14,5 över full distans. Ja, jag raljerade lite där. Han kan vara totalt överlägsen.

Mas Capacity har sett oslagbar när han fått ledningen.

Tar han den igen?


ANNONS: Nu har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets V75-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Helgens tips


1. 12 Elian Web (Gävle, V75-3)

Toppinsatser hela hösten. Omgångens drag.


2. 1 Inspector (Gävle, V75-5)

Härlig lufs med drömspår. Full gas. Spikas.


3. 10 Dom Perignon (Gävle, V75-1)

I sitt livs form. Går från alla lägen. Varning.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3-2-10 (5–6)

V75-2: 9-11-6-13 (1–5)

V75-3: 12 Elian Web (5–7)

V75-4: 7-2-5-4-12-1 (3–13)

V75-5: 1 Inspector (8–3)

V75-6: 5-8-11-10-9-1 (2–3)

V75-7: 1-11-7-10-5 (3–2)

2 160 rader/1 080 kronor

Läs mer inför V75:

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM