”Är ett måstestreck på V75 vid gardering”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Mantorp den 16 maj • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Mantorp den 16 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den fjärde avdelningen får vi se ett stolopp där jag tror att Björn Goop och 10 Karamel Hill (V75-4) har en mycket bra chans att vinna. Hon gjorde ett mycket bra lopp i debuten för Björn för två starter sedan och fick sätta pricken över i:et senast när han vann enkelt. Då hade hon springspår och öppnade riktigt snabbt, denna gången har hon springspår igen och jag är inne på att Björn kommer träffa som alltid och köra sig till ledningen då det endast är två hästar på start. Väl i ledningen tror jag hon blir svår att slå.

Bortglömda hästen

Lägsta klassen i femte avdelningen och här gör 8 Västerbo Pokerface årsdebut efter lång vila. Detta är en häst som man hade stora förhoppningar på förra året, han var favoritspelad i ett uttagningslopp till Svenskt Travderby men ”floppade” då. Att Timo kommer ha vältränat vet man och rapporterna är mycket fina på att han tränat riktigt starkt och kommer prestera direkt. Utgångsläget är vad det är men Örjan har löst sådana lägen tidigare och till under tio procent är han given på kupongen.

Superkusken

Finns endast en kusk man kan utnämna till ”Superkusk” denna omgång och det är Björn Goop. Han kör i alla loppen och är favorit i fem av dem under lördagseftermiddagen. Jag tror han kommer plocka minst en seger men blir inte förvånad om det blir fler, det gäller att komma rätt på Björn denna omgång. Går igenom hans chanser lite kort här under.

1 Gazza B.R. (V75-1) fått två lopp efter lång paus och sett fin ut. Senast vann han den tunga vägen och är hästen att slå denna gången. Han är snabb ut och från perfekt utgångsläge tror jag man håller upp ledningen och sedan ska han slås. Kan vara en tänkbar spik direkt i inledningen.

1 Vincero Gar (V75-2) gör debut för Björn och är spännande, svårt att veta vad man kan förvänta sig så man får ta honom lite på gamla meriter. Sitter han inte fast ska han räknas tidigt.

12 Ecurie D. (V75-3) är en obesegrad stjärna som kommer med åtta raka segrar. Han är något utöver det vanliga och trots det tuffaste utgångsläget tror jag han har bra chans. Det blir ett rävspel mellan Björn och Robert Bergh om vem som tar initiativ och styr loppet.

10 Karamel Hill (V75-4) se under rubriken ”Superspiken”.

2 Fire Of Noa (V75-5) kan mycket och är startsnabb, Björn Goop upp första gången är intressant och jag tror han kan leda loppet väldigt länge. Ett måstestreck om man garderar, glöm inte heller mitt drag.

7 Dreammoko (V75-6) avslutade bra senast men det känns som distansen är lite för lång för hans del. Tar man med ett gäng hästar då ska han med på kapacitet och kusk.

1 Zap di Girifalco (V75-7) gjorde det bra i debuten för Björn senast, han fick ett tufft lopp men var godkänd som trea. Med loppet tror jag han är bättre och löser Björn innerspåret då tror jag han är med och gör upp om det. Tidig på lappen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 12 Ecurie D. (V75-3) som skall gå barfota runt om för första gången i livet. Man har testat det i jobb och det såg riktigt bra ut, kommer han vara obesegrad efter denna start?

Förutsättningarna

Mantorp står för lördagens V75-omgång och vi får se mycket fina lopp. Duellen mellan Power och Ecurie D. i Ina Scots Ära ska bli häftig, kommer Ecurie D. få sin segerraden bruten?

Tycker även Gulddivisionen ser rolig ut, Chief Orlando är klar för Elitloppet och ska genrepa över lång distans, hur kommer man tänka där?

Visst sticker några hästar ut i varje avdelning och det känns greppbart men det tyckte man förra veckan också och då var man inte ens nära. Tänk på att Mantorp har ett ganska kort upplopp (177 meter) och det gäller och vara med där fram när det ska avgöras.

Björn Goop är huvudpersonen i omgången och han kör min ”superspik” som jag tror har en mycket god chans att vinna. Glöm inte bort draget, borttappad på grund av långt uppehåll men jag tror på en bra insats direkt.

Lycka till med liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad: