Sofia Frilén tillbaka efter skräckskadan

27-åringen bröt benet på tre ställen

Publicerad 2019-04-29

Hon bröt benet på tre ställen.

Nu är Sofia Frilén, 27, tillbaka efter skräckskadan.

– Det känns jättehärligt, säger hon.

Det var en lördag i slutet på oktober i fjol som olyckan var framme för den 27-åriga kusktalangen.

Efter att hon kommit tillbaka till stallet efter en tävlingsdag på Hagmyren skulle hon hjälpa en häst som fastnat i hagen – men kom själv i kläm och bröt benet på tre ställen.

När hon var på väg tillbaka efter den skräckolyckan grinade oturen henne i ansiktet igen. När hon hälsade på sin arbetsgivare Ingemar Söderberg så var det en häst i stallet som blev bakrädd, och Sofia Frilén fick en spricka i knäet och tvingades gå med skena i åtta veckor.

Men nu är Sofia Frilén tillbaka, på lördag ska hon köra tre lopp på Dannero.

”Har längtat efter det här”

Sofia Frilén, som inte kunde köra årets två sista månader i fjol på grund av sin skada, hade ändå ett lyckat fjolår med V75-seger och 878 000 kronor i inkörda prispengar. Hennes i särklass bästa travår hittills på tävlingsbanan.

– Äntligen ska jag få köra lopp igen. Det känns jättehärligt att vara tillbaka, jag har längtat och väntat länge på det här, säger hon.

Har det varit jobbigt att inte kunna köra lopp?

– Det är klart det har varit det, jag har längtat efter att få köra travlopp varje dag. Men, jag tycker ändå att det har gått ganska bra.

”Skulle ta upp till ett år”

Sofia Frilén körde ett travlopp i slutet på januari, precis före sin andra skada. Före det har hon inte kört sedan oktober i fjol.

– Jag har inte gjort så mycket under den här tiden, mer än att jag tränat på med mina övningar. Det har varit jättemycket rehabilitering och det har bara varit att träna på. Jag är fortfarande lite halt, men det är mycket bättre och det är inte någon fara med att köra lopp.

Är du lite nervös inför comebacken?

– Självklart är man lite nervös, förutom travloppet i januari så har jag ju inte kört på hela året, men jag hoppas det sitter i.

Du är inte orolig för att en ny olycka ska ske?

– Nej, det är jag inte, nu får det vara nog med olyckshändelser. Det ska bli jättekul att få köra lopp igen och jag längtar verkligen till lördag.

Hur är det med smärtan?

– Jag har lite värk fortfarande, men det går ändå så pass bra, och det är ingen större fara. Läkarna sa ju att det skulle ta upp till ett år innan jag var helt återställd, så det var ju en rejäl skada, säger Sofia Frilén. 

Följ ämnen i artikeln