”Fina skrällen som kan chansspikas på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Solvalla lördagen den 4 februari • Här kan du rygga andelssystemen

Publicerad 2023-02-03

Markus B Svedberg och Kimi di Quattro kan chansspikas på V75.

V75 körs på Solvalla med 55 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången.

– Spelarna sprider strecken i V75-5 – då kan man chansspika Kimi di Quattro, säger Erik Pettersson.

– Procenten på en av mina spikar är löjligt låg, säger Christer ”Krukan” Eriksson.

Följ ämnen
V75-tips

ANNONS: V75-jackpott 55 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

På lördag körs V75 på Solvalla med spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Tidiga Tanken”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Nils Larsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUER: ”Bra för klassen – måste varna”


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.29 fredagen den 3 februari.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Går emot spelarströmmen och spikar i öppna stoloppet, V75-6. Här kommer många sitta välgarderade och jobba skräll – då ska jag smygjobba in den knappa favoriten 9 Jeans’n Passion. Hon gick bra senast, men det var lite nedåtsnack inför det loppet, nu ska hon vara bättre och rapporteras ha gått ett toppjobb hemma på gården i veckan. Bör sitta bra på det och hon tål att gå sista 800 metrarna.

Miljonrensarna

7 Bottnas Idol (V75-1) blev jag imponerad av senast. Visst, tempot blev högt, men som hästen rundande hela fältet i tredjespår sista 700 metrarna var starkt. Ska vara ännu bättre nu. Hittar Preben ner i banan blir han tuff att stå emot! Jättefynd! Fem procent.

2 Laban Lagö (V75-2) hoppas jag kan få rygg på ledande 1 Everglo Lemon. Här borde det bli lite tempo och när 8 Chitchat kommer det att bli sprickor i sista sväng. Vrid ut Conni, så skriker jag! Sju procent.

Omgångens bästa speldrag hittar vi i V75-5. Här sprider spelarna strecken och jag har läst och hört att flera spikar många olika hästar. Öppet! Då kan man chansspika 3 Kimi di Quattro. Formen är ruggigt på topp och lyckas Markus B Svedberg (som har bra snurr på stallet) få en fin resa därframme vinner hästen med lucka. En sådan ska jobbas in! Åtta procent.

Tänk på att...

… det är finaler på Solvalla. Det blev vinter – igen – i Stockholm. Det ska bli fint, men kallt, och kanske kommer det krävas brodd?!

… vi har extra-miljoner att spela om. Totalt 55 miljoner när det är jackpott på V75. En rolig omgång, tycker jag, som borde kunna ge över 100 000 kronor i utdelning, åtminstone.


ANNONS: Här kan du ta rygg Erik Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga ”Petterssons Lilla” på V75. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Han blir jättefavorit i V75-7, men intrycket senast var verkligen bländande på 4 Borups Victory (V75-7). Här tror jag han tar sig förbi värste motståndaren 2 Gaylord Am i starten och där borde loppet vara avgjort. Det mesta talar för ledningen sen, och att han då ska förlora, som han såg ut senast, det tror jag inte på. Wäjersten löser det här!

Miljonrensarna

11 Extreme A.F. (V75-1) kommer att vinna på V75 snart. Kanske redan på lördag, som storskräll. Två procent.

Claes Sjöström låter verkligen nöjd med 10 Bugatti Hall (V75-4). Åker med som skräll! Tre procent.

3 Hera Hammering (V75-6) var riktigt bra senast. Tål att göra lite jobb, intressant om hon får lite hjälp vägen den här gången. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är V75-finaler på Solvalla.

… det är jackpott på V75 den här lördagen med totalt 55 miljoner kronor att spela om.

9 Eddy West (V75-3) blir väldigt stor favorit. För stor, jag garderar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

9 Jeans’n Passion (V75-6) är en rolig häst att bygga sitt system kring. Det var inga topprapporter inför senast, men hon svarade för en riktigt bra insats. Med det loppet i kroppen – och ett bra spår – tror jag hon är tuffast. Hon tål även att göra en del jobb själv under vägen vilket är en fördel i dom här typen av lopp och jag väljer att singelstrecka i ett av omgångens öppnaste lopp.

Miljonrensarna

12 Friend of Elves (V75-1) kommer med toppform och han brottas ännu en gång med ett trist utgångsläge. Senast avslutade han riktigt bra och jag tänkte att honom ska jag ta betalt på nästa gång och det är nu. Det måste stämma från spåret, men jag vill inte spela utan honom i inledningen. Sex procent.

3 Kimi di Quattro (V75-5) håller fin form och senast sköt han till bra när han väl fick fritt. Han hade en del krafter kvar och formen verkar hålla i sig. Hoppas inte Markus B Svedberg ger sig in i någon körning för det tror jag dom andra kan göra och då blir han inte lätt att stå emot till slut. Åtta procent.

Tänk på att...

… vi får se en intressant finalomgång som kryddas med jackpott.

8 Chitchat (V75-2) är bästa hästen och trots spåret ses han med god chans. Håller sig procenten runt 35-40 är han ett tänkbart spikbud.

9 Eddy West (V75-3) möter ett gäng pensionärer, men rapporterna är inte på topp. Han kanske rundar dom ändå, men till hög procent får man passa sig.

4 Borups Victory (V75-7) såg ut som en annan häst senat och intrycket var magiskt. Det loppet gör honom gott och det här är en häst vi kommer få se gå igenom klasserna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

Favorit med all rätt är 4 Borups Victory (V75-7) och jag känner mig tvungen att spika här på det mindre systemet. Hästen har toppform, är snabb ut och förmodligen tidig ledning om inte 1 L.L.Labero ska bråka.. Trots allt mycket pengar att köra om. Tränaren Daniel Wäjersten går från klarhet till klarhet, en sund spik till 66 procent. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

Miljonrensarna

En häst i full form är 6 Zinfandel (V75-1). Hästen öppnar bra och det gäller att få en bra position inför slutrundan. Gillar skarpt att det är Uhrberg i jollen. Gällande huvudlag blir det helstängt med hål i samt en vanlig vagn! Rankas upp till sju procent.

1 Super Nice (V75-3) satt bombfast senast med krafter över mål. Perfekt läge denna gång och det är offensiva rapporter från stallet. Rolig kioskvältare till två procent. Favorit ska så klart 9 Eddy West vara, men 64 procent går inte när jag spikar den andra storfavoriten i avslutningen.

4 Primadonna Tile (V75-6) har ett perfekt smygläge med framspår. Tycker hästen är ganska bra när den funkar fullt ut. Johan Untersteiner är en underskattad kusk. Fyra procent är småkul.

Tänk på att...

… det är jackpott med hela 55 miljoner till en ensam vinnare.

… omgångens mest överspelade häst är 5 Shapes (V75-5) till 19 procent.

… det låter löjligt uppåt på 2 Dwayne Zet (V75-5) från tränare Oscar Berglund. 20 procent i skrivande stund.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad”. [Extern länk]


Nina Wernbloom:

Spiken

9 Jeans’n Passion (V75-6) gick bra senast och då låg man lågt från stallet. Denna gång står hon fint inne i loppet och träningsrapporterna låter uppåt, bra procent, 22.

Miljonrensarna

7 Bottnas Idol (V75-1) gick en rejäl slutrunda till vinst senast. Hittar han bara ner i vettig position här så tål han att göra en del jobb själv. Fem procent.

10 Xanthis Coktail (V75-3). Om man väljer att gå emot storfavoriten 9 Eddy West så tycker jag att Xanthis är ett roligt streck. Han har väldigt fin form och nu åker jänkarvagnen på igen. Jag har väl inte tidigare trott att han kan vinna i guld, men nu är det ju inget topplopp... Två procent.

3 Kimi di Quattro (V75-5) vräkte sig fram efter sen lucka senast och såg minst sagt laddad ut, sparade krafter till denna gång. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är finaler på Solvalla och det brukar se favoritbetonat ut, men denna gång tycker jag att det finns potential.

… Robert Bergh har spår 1 med startsnabba 1 L.L.Labero (V75-7). Han kan nog vara lite sugen på att svara ut storfavoriten 4 Borups Victory. Vi har sett Bergh och Wäjersten i en del både snabba och utdragna dueller tidigare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Ninas Skrällkoll på V75. [Extern länk]


Axel Clarensson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

9 Eddy West (V75-3) är en häst jag alltid gillat, det funkar lika bra i spets som att få smyga med bakifrån. Jag tror man sitter och myser utvändigt och sedan när tillfälle ges går man ut och spurtar förbi allt som är i vägen. Det som kan vara emot är att man inte startat på 37 dagar, men mot detta motstånd klarar man det även om toppformen inte sitter där. Favoritspik som bara sitter.

1 Milan Bobo (V75-4) är en häst som jag får upp ögonen för varje gång jag kollar igenom loppet, man har senaste tiden tävlat utomlands och klart en långresa kan påverka hästen. Jag tror inte det blir något problem. Vi får se en riktig pangstart och att man kör på där. Det är en häst jag håller som högst i loppet som jag anser svårt. Spika och vänd blad!

Miljonrensaren

12 Lucifer Sam (V75-7) kan ha en väldigt bra chans i detta lopp. Om Borups Victory kommer till ledningen och får bestämma där kan det bli tufft från bricka 12. Däremot är Lucifer en häst som är väldigt stark och tål jobb själv. Blir det lite tempo därframme tror jag att Ola Samuelssons häst kommer ha stor chans att plocka ner dem en efter en över upploppet. Fyra procent mot favoritens 66.

Tänk på att...

… det är jackpott på V75 med 55 miljoner i potten.

10 Axel Ruda (V75-5) känns spännande då jag tror det blir en tuff inledning. Toppad inför detta, flyger bakifrån över upploppet? 13 procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets Livesystem” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

5 Shapes (V75-5) heter min första spik denna underbara jackpottomgång på Solvalla med tränaren/kusken Björn Goop i sulkyn. Utvecklingen har varit enorm. 19 procent gillas.

Näst intill vansinnigt att spika en häst från spår 12 i voltstart, dessutom med 20 meters tillägg. Men det bara lyser om hästarna från stall Adrian Kolgjini för närvarande. Jag kan inte låta bli att spika 12 Affinity Face (V75-6). Med rätt ryggar sista varvet så biter spurten bra. Sju procent är löjligt.

Miljonrensaren

Enligt tränaren Daniel Wäjersten är 7 Debonair Mary (V75-2) lika bra som favoriten 8 Chitchat. En procent på denne är löjligt. Rankas tidigt.

Vinterns succétränare Ola Samuelsson kommer hem till Sundbyberg och det är väl klart att han vill vinna med någon häst. Varför inte med 6 Zinfandel (V75-1) till sju procent.

Tänk på att...

… historiens skickligaste travkusk, Örjan Kihlström, sitter upp bakom hästar i fyra lopp denna jackpottomgång. Samtliga hästar han kör är streckade under tio procent, det får ej ske, han kan vinna med alla hästar

… jag rekommenderar alla att ta sig ut till Solvalla denna omgång. Bäst på plats är på väg att gälla igen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

9 Eddy West (V75-3) vann enkelt från spets senast på 1.09,8/800 meter. Är annars känd som en sylvass spurtare. Passande förutsättningar och motstånd. Har tagit 14 av 23 segrar bakifrån.

4 Borups Victory (V75-7) är en fin travare som inlett snyggt i regi Wäjersten. Hästen är startsnabb och har visat sig vara kanske allra mest effektiv i ledning hittills. Lär laddas från start.

Miljonrensaren

4 Elvego Khalifa (V75-2) har hittat fin vinstform och kommer med tre raka segrar i ryggen. Möter ett helt annat motstånd nu, men kapacitet finns. 16 procent mot favoritens 36.

5 Gatling (V75-4) kan öppna bra bakom bilen. Har inlett tävlandet med fyra segrar på sex försök. Kan vara den som överraskar om han kommer till spets. Är inte heller någon superskräll, men 16 procent mot favoritens 29.

Tänk på att...

… det är jackpott på V75 från Solvalla med 55 miljoner i potten.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 55 miljoner på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln