Vann 10 miljoner: ”Jag bara satt och skakade”

41-åriga Marie tog hela potten på Grand Slam 75

Publicerad 2022-10-17

41-åriga spelprofilen Marie Wannebrant blev ensam på Grand Slam 75.

Vinsten: 10 miljoner, som tio andelsköpare får dela på.

– Det är helt galet, för tre år sedan visste jag inget om trav, säger hon till Trav365.

Under söndagen avgjordes Grand Slam från Bodentravet.

Två superskrällar gjorde omgången mycket svår.

35-odddsaren Some Come (GS75–4), spelad på två procent av insatserna på streckspelet.

46-oddsaren Macho Man (GS75–5), spelad på en procent.

Efter de två stora överraskningarna ökade värdet från 485 kronor till 863 130 kronor.

Tog hem 10 miljoner. ”Sjukt kul”

Ett av de fyra system som satt kvar inför de två sista avdelningarna med chansen att nå full pott tillhörde spelprofilen Marie Wannebrant.

Hon satte också de två sista spikarna och nu visste hon att det var mycket stora pengar på gång.

Men när vinstsumman 10 miljoner dök upp, då trodde hon inte sina ögon.

– Jag visste att det var mycket pengar men jag trodde aldrig jag skulle bli ensam, det var en chock. Det är så sjukt kul och vi bara satt och skakade och sedan skrek vi, berättar Wannebrant för Trav365.

Marie Wannebrant driver sedan ett år tillbaka, tillsammans med sin sambo Joakim Widén, andelssajten Vinstsidan där de samarbetar med ombudet ICA Maxi i Linköping.

”Nu äntligen stämde allt”

Systemet som hittade alla rätt var ett unikt spel som totalt kostade 5 184 kronor där tio andelsköpare deltog.

De kunder som satsade en dryg femhundring fick en vinst på över en miljon tillbaka.

Anledningen till att vinsten blev extra hög är att den så kallade Grand Slam-bonusen betalas ut vid händelse av att ett system tar hela potten, vilket nu blev fallet.

– Jag har varit nära vid flera tillfällen. I augusti 2020 fick ett av mina system dela hela potten på GS75 och på V75 under nyår samma år var jag ett målfoto ifrån en jättevinst, men fick i alla fall en hyfsad tröstpeng på 5,2 miljoner. Nu äntligen stämde allt.

Ditt system satt med två spikar kvar. Hur nervös var du och hur upplevde du avslutningen?

– Det är så typiskt mig, att vilja plåga mig själv och ta spikarna på slutet. Nu valde jag det också på det här unika systemet. Jag tänkte inför GS75–7, hur stor chans är det att min häst vinner? Han är bara fyra år, yngst i fältet men det gick vägen. På upploppet var jag rätt säker, det var bara en galopp emot. Det var otroligt skönt att smälla in den här.

Spelexperterna Marie Wannebrant och Joakim Widén driver tillsammans andelssajten Vinstsidan.

Tio nya miljonärer: ”Överlyckliga”

Andelsvinsten är den största i sitt slag på Grand Slam 75 och också en av de större andelsvinsterna överhuvudtaget när det kommer till butiksandelar.

Marie, som slutade som undersköterska och satsade på liret, hade tyvärr ingen egen andel den här gången men flera av de som deltog på systemet har hört av sig.

– Jag vet åtminstone två stycken och de är överlyckliga, en av dem är en spelare som jag vet varit med länge och spelat. För min egen del brukar jag vara med på just det här unika systemet, men andelarna tog slut. Men jag är glad ändå, det betyder jättemycket för oss och hela ”Vinstsidan” ändå, säger Marie och fortsätter:

– Egentligen trodde jag inte så mycket på just det här systemet i början då jag garderat stort i första avdelningen där en betrodd häst vann men efter två skrällar så ändrades allt och det väldigt snabbt.

Nu kan du titulera dig som ensam vinnare på en av de stora spelformerna. Hur är känslan efter det?

– Min sambo Jocke och jag brukar ha en tävling mellan oss och nu är det jag som har rekordet på Grand Slam 75. Han unnar mig såklart det men det är en kul grej. För tre år sedan visste jag inget om trav och nu är jag ensam om alla rätt och vinner 10 miljoner, det är helt galet.

Hur fick du med skrällarna?

– Jag brukar säga att jag har lite kvinnlig intuition men jag rankar alltid loppen och skrällen i GS75–4, den rankade jag som trea och fick med på fyra hästar.

Total vinst för Maries GS75-system blev 10 149 094 kronor.

Efter att Marie fått in spiken på 5 Mustang Racer (GS75–7) blev hon ensam på alla rätt – vinsten 10 miljoner.

Följ ämnen i artikeln