Får hårdare straff efter slaget mot kusken

Lars I Nilsson får 10 000 kronor i böter efter incidenten: ”Ganska unikt fall”

Lars I Nilsson och Ken Ecce.
Lars I Nilsson och Ken Ecce.

Travtränaren Lars I Nilsson slog kusken Ken Ecce på hjälmen efter ett lopp på Jägersro förra onsdagen.

Nu skärps tränarens straff till 10 000 kronor i böter.

– Jag vet att jag gjorde fel och kommer nog inte göra så igen. Så får vi inte bete oss mot varandra, säger Lars I Nilsson till Trav365.

Det var efter en uppmärksammad situation i lopp 5 förra onsdagen som ilskan rann till hos travtränaren Lars I Nilsson.

Kusken Ken Ecce körde snävt mot Lars I Nilssons häst Sweetman i loppet.

Efter loppet sökte Lars I Nilsson upp Ken Ecce på stallbacken och delade ut ett slag mot hjälmen på kusken.

”Klart jag blev chockad”

Ken Ecce fick 2 600 kronor i böter för snäv körning och grovt stört sin medtävlare samt avstängning i fem dagar. Tränaren Lars I Nilsson fick 3 000 kronor för olämpligt uppträdande.

– Det som hände efteråt är helt oacceptabelt, klart jag blev chockad, det sitter i bakhuvudet. Jag mår såklart inte bra efter en sådan situation, sådant beteende är inte okej även om jag absolut förstår att man kan bli upphetsad. Om det är mitt fel eller Adrians fick domarna säga sitt om och jag accepterar domen mot mig, sa Ken Ecce till Trav365.

Lars I Nilsson:

– Jag vet att jag gjorde fel när jag lappade till hans hjälm och det fick jag ett straff för som domarna tyckte var rimligt, det måste Ken skilja på. Att vi nu ska tycka synd om honom för att han lider ekonomisk skada, det köper inte jag. För min sak är saken utagerad men vill han ta det i media får han göra det. För min del är det bättre mellan fyra ögon.

”Så får vi inte bete oss”

Nu väljer Svensk Travsport att öka på straffet för Lars I Nilsson som får 10 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande efter att förbundet utrett händelsen.

– Vi har pratat med Lars och han är naturligtvis ångerfull och inser det olämpliga i det som hänt, men han är ingen ond person på något sätt utan förstår att det blivit fel, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson till Expressen.

Trav365 når Lars I Nilsson under tisdagseftermiddagen.

– Jag vet inte hur de har dömt, jag har inte satt mig in i hur de har tänkt. Det är väl ett ganska unikt fall också. Och tur att det inte händer så ofta, säger han och fortsätter:

– Jag var rädd för att dom skulle statuera någon form av exempel, men nu har dom bara tagit i så mycket dom kan vad gäller böterna.

Vad var du rädd för?

– Ibland har dom en tendens att bli jävligt slagkraftiga på ST. Nu, med ny code of conduct, så inbillar man sig vad som helst. Jag är ganska nöjd med straffet. Jag vet att jag gjorde fel och kommer nog inte göra så igen. Så får vi inte bete oss mot varandra.

Du kommer inte överklaga?

– Absolut inte.

”Jävligt dålig stil”

Har du pratat med Ken Ecce efter det som hände?

– Nej. Jag tycker det är jävligt dålig stil att gå ut och gnälla om att det här drabbar honom ekonomiskt, hade han inte kört på min häst så hade det inte drabbat honom ekonomiskt och jag hade inte stått och skrikit på honom. Han bäddar för det lite själv. Att nu försöka vinna pluspoäng på det själv tycker jag är dåligt.

Det låter inte som att ni inleder någon vänskapsrelation efter det här?

– Nej, jag och Ken har gått parallellt om varandra hela tiden och våra vägar har aldrig kortsats innan det här. Jag har inget för- eller emot honom överhuvudtaget. Så kommer det nog fortsätta att vara...

Ken Ecces bötesbelopp kvarstår men avstängningen minskas från fem dagar till tre.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN